Een steengoede thriller van Nederlandse bodem!
Recensie
Wanneer Claire na een reeks gebeurtenissen alle banden met haar familie heeft gebroken duikt plotseling haar moeder op. Haar moeder verteld dat haar zus Demi vermist is. Vermist in Brazilië. Toch raakt het Claire en ze besluit haar zus te gaan zoeken. Ze komt terecht in een web vol leugens, macht en geweld. Duistere geheimen dreigen langzaam aan de oppervlakte te raken.
Als world of thriller ambassadeur heb ik deze thriller mogen ontvangen. Dankjewel!
Ik heb al veel goede recensies gelezen en mijn verwachtingen waar erg hoog toen ik aan dit boek begon. Een verhaal over femicide en huiselijk geweld. Beiden zijn hedendaagse actuele thema’s.. helaas gebeurd dit nog veel te vaak! Dit maakte dat ik nog nieuwsgieriger werd naar dit boek.
De personages zijn goed uitgewerkt en het thema zussenband wordt op een indringende manier neergezet. Claire maakt een enorme groei door en wordt een sterke daadkrachtige vrouw! Ik leefde echt met de zusjes mee, zoveel meegemaakt en er telkens toch weer bovenop zien te komen! Het was voor mij een boek wat mij vanaf de eerste pagina in zijn greep had. De beklemmende sfeer en de constante spanning zorgde ervoor dat ik dit boek in een dag uitlas. Na de laatste bladzijde moest ik het verhaal even laten bezinken. ‘De sterkste zus’ heeft zeker indruk op mij gemaakt en behoort tot mijn favorieten van 2025!
‘De sterkste zus’ is een sterke Nederlandse thriller die meer biedt dan alleen spanning. Een verhaal met psychologische diepgang en sterke vrouwelijke personages.