Strakke thriller!

Boeken.van.chayenne Boeken.van.chayenne
10 mrt 2025

Recensie

De jonge, pasgetrouwde echtgenote van de beroemde kinderchirurg Dr. Richmond Dougherty komt terecht in een nachtmerrie wanneer haar man levenloos onder aan de trap wordt gevonden. Wat eerst op een noodlottig ongeluk lijkt, krijgt al snel een duister randje: sporen van geweld doen vermoeden dat hij is vermoord.
Al vlug richt alle verdenking zich op haar. Niet alleen is ze de laatste die hem heeft gezien, ook had ze meerdere mogelijke motieven. In de maanden voorafgaand aan zijn dood raakte Richmond al betrokken bij twee mysterieuze “ongelukken”, en bij zijn overlijden zou zij bovendien een aanzienlijk fortuin erven.

Wat de echtgenote weet is een slimme, zorgvuldig opgebouwde thriller die speelt met de vraag: hoe goed ken je eigenlijk degene met wie je je leven deelt? Darby Kane zet vanaf de eerste pagina een beklemmende sfeer neer. Kane doseert de onthullingen precies goed, waardoor het tempo tot het einde toe strak blijft. Ik bleef maar doorlezen en wilde weten wat er nu precies was gebeurd.
Het verhaal kent meerdere plotwendingen. De een sterker dan de ander!
Het is een verhaal over macht, geld, status en reputatie. Dat alles samen maakt het tot een zeer vermakelijk verhaal.
Ik ben benieuwd naar meer werk van Kane!

‘Wat de echtgenote weet’ is een verslavende, strak geschreven thriller met sterke personages en een goed gedoseerde spanningsboog.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne