Genieten!

Boeken.van.chayenne 06 februari 2026
Recensie

Marion Pauw, bekend om haar psychologische thrillers, presenteert met dit boek een diepgaand familiedrama waarin geheimen en het verleden een centrale rol spelen. Vanaf de eerste pagina’s worden we meegesleept in het leven van Mia, die ogenschijnlijk een normaal bestaan leidt, maar worstelt met herinneringen en schuldgevoelens die ze diep wegstopt.

De kern van het verhaal draait om de complexe relatie tussen Mia en haar broer Max. Hun gedeelde verleden verbindt hen, maar creëert tegelijkertijd afstand, een dynamiek die Pauw met subtiele precisie beschrijft.

Tasmanië, de setting, voegt een extra dimensie toe. De afgelegen, vaak donkere landschappen weerspiegelen de innerlijke wereld van de personages en dragen bij aan de beklemmende sfeer van Mia’s zoektocht door oude herinneringen en verborgen geheimen.

Het einde biedt geen traditionele ontknoping, maar confronteert de lezer met de realiteit soms pijnlijk, maar meeslepend.

‘Jij bent het licht’ is een onvergetelijk boek: een psychologisch portret van een geheimzinnige familie, een onderhuidse thriller en een roman die aanzet tot nadenken over de blijvende impact van het verleden.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.