Emotioneel geladen roman

Boeken.van.chayenne 30 januari 2026
Recensie

Het verhaal volgt Catherine, een vrouw die na een ingrijpende gebeurtenis haar stem is kwijtgeraakt en zich heeft teruggetrokken in een ogenschijnlijk rustig gezinsleven. Vijftien jaar eerder beleefde ze tijdens haar studententijd een intense, allesbepalende relatie met Lucian, een liefde die nooit echt is verdwenen. Wanneer Lucian onverwacht opnieuw in haar leven verschijnt, worden oude herinneringen en verdrongen gevoelens wakker geschud. Catherine wordt gedwongen de waarheid onder ogen te zien over wat er toen is gebeurd en wat dat betekent voor wie ze nu is. In een subtiele, psychologische stijl verkent Clare Leslie Hall thema’s als trauma, schuld, verlangens die je niet kunt begraven en de vraag of het ooit te laat is om jezelf terug te vinden.

Het boek wisselt af tussen het verleden, vier maanden geleden, en het heden, verteld vanuit Catherine en Lucian. Deze structuur maakt het verhaal extra boeiend. De hoofdstukken vanuit Catherine in het heden wekten mijn nieuwsgierigheid en maakten me benieuwd naar de gebeurtenissen die tot dat moment hadden geleid.

De opbouw van het boek is prachtig. Naarmate je verder leest, ontdek je steeds meer over de gebeurtenissen en de pijnlijke situaties die zich hebben voorgedaan. Het verhaal is aangrijpend en ontroerend, en roept vragen op zoals “waarom?”. Het is geen luchtig verhaal, dus ik heb er de tijd voor genomen om het te lezen.
Het boek verkent thema’s als liefde, spijt, geheimen en de impact van keuzes op het leven.

Stilte voor de storm van Clare Leslie Hall is een emotioneel geladen roman over liefde, verlies en de blijvende impact van het verleden.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne