Grimmig en psychologisch!
✨Recensie✨
Emmylou, een zeventienjarig meisje, vertrekt naar Engeland om als au pair te werken bij een welgestelde familie. Aanvankelijk lijkt het een droomkans, maar al snel worden er vreemde en ongemakkelijke gebeurtenissen op haar pad gegooid, waardoor het verhaal een spannende en mysterieuze sfeer krijgt. De pakkende cover trok me meteen aan, dus ik begon vol goede moed aan dit boek.
Het boek start met een langzame opbouw van de spanning. Kleine, vreemde gebeurtenissen escaleren geleidelijk tot steeds ernstigere situaties, waardoor ik constant op het puntje van mijn stoel zat om te ontdekken wat er werkelijk aan de hand was. Het afgesloten domein met de vijf rijke families vormt een intrigerend en tegelijkertijd beklemmend decor voor het verhaal.
Hoewel sommige delen iets langzamer vorderden, droegen ze uiteindelijk bij aan de opbouwende spanning. Het verhaal leek steeds donkerder en geheimzinniger te worden, daar houd ik van!
Het einde is verrassend en spannend, waarbij veel eerdere gebeurtenissen in een nieuw licht komen te staan en het verhaal tot een bevredigend einde brengen.
‘De au pair’ is een spannend en mysterieus boek, een psychologische thriller vol geheimen en onverwachte wendingen!