Wauwwwww kippenvel!

Boeken.van.chayenne 23 januari 2026
Recensie

Jesse, die lijdt aan leukemie, heeft Kelly gevraagd contact op te nemen met de stichting ‘Inspireer een wens’. Jesse, die zich bewust is van haar beperkte tijd, koestert een bijzondere wens: ze wil een video-ervaring laten maken van haar leven. Dit zou een film of digitale herinnering zijn voor haar vrienden en familie, zodat zij haar kunnen koesteren als ze er straks niet meer is. Alex, die ook al eerder contact heeft gehad met maatschappelijk werk en pleeggezinnen, begrijpt Jesse’s verlangen om een blijvende herinnering achter te laten.
Haar band met Alex is hartverwarmend en ontroerend; ze helpen elkaar groeien en bieden elkaar steun.

Heather Morris’ vlotte en beeldende schrijfstijl maakt het boek makkelijk te lezen. Sommige scènes zijn emotioneel zwaar, vooral wanneer Jesse nadenkt over haar ziekte en haar nalatenschap. Tegelijkertijd is het verhaal hoopvol en inspirerend, en laat het zien dat je zelfs in moeilijke tijden iets waardevols kunt creëren.
‘De Wens’ raakte me diep, bracht tranen in mijn ogen, maar ook bewondering voor Jesse’s moed en de bijzondere vriendschap met Alex. Het is een verhaal dat je bijblijft en je aan het denken zet over leven, herinneringen en de dingen die er echt toe doen.

Laat het dan het voornemen zijn om af en toe stil te staan bij het contact match je familie en je vrienden en in elk uitstapje in elke gebeurtenis of interactie iets te vinden om een herinnering te vormen.

De Wens is een aangrijpend verhaal over hoop, liefde, vriendschap en het koesteren van herinneringen, zelfs wanneer een dierbare er niet meer is.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne