Geweldig debuut!!
Lieve Margo,
Het is nu een jaar geleden sinds alles rondom dat huis gebeurde. Soms vraag ik me af of je zelf nog wel stilstaat bij hoe ver je bent gegaan, of dat het inmiddels voelt als een vervaagde droom of nachtmerrie.
Ik hoop dat je eindelijk rust hebt gevonden. Dat je ergens wakker wordt zonder die knoop in je maag, zonder de constante drang om te vergelijken, te controleren, te winnen. Een jaar geleden draaide alles om dat ene perfecte huis. Elf keer verliezen had je al uitgeput, maar die laatste kans maakte iets in je los wat niet meer te stoppen leek. Wat begon als hoop, veranderde langzaam in obsessie.
Je wilde gewoon vooruit. Een beter leven. Meer ruimte. Een toekomst met Ian, misschien zelfs een gezin. Dat verlangen was zo menselijk. Maar onderweg verloor je jezelf. Je keek niet meer alleen naar het huis je keek naar de mensen die erin leefden. Je stapte hun wereld binnen, eerst voorzichtig, later zonder grenzen. En elke stap voelde waarschijnlijk gerechtvaardigd, omdat het doel zo dichtbij leek.
Ik denk vaak aan hoe dun de lijn is tussen ambitie en zelfverlies. Jij liet zien hoe makkelijk het is om morele grenzen te verschuiven als je gelooft dat geluk aan de andere kant van één beslissing ligt.
Ik hoop dat je inmiddels hebt geleerd dat een droomhuis geen droomleven garandeert. Dat echte stabiliteit niet in muren zit, maar in eerlijkheid tegenover anderen, maar vooral tegenover jezelf.
Waar je nu ook bent: ik hoop dat je weer ademt. Dat je weer keuzes maakt zonder angst. En dat je hebt ingezien dat je meer bent dan het beste bod.
Met warme groet,
Chayenne
Ik begon aan 'Het beste bod' met
de intentie om "even een paar
hoofdstukken te lezen", maar
, maar
voor ik het wist was ik al
halverwege. Wat een verslavend boek! Vanaf de eerste pagina bevond ik me in het hoofd van Margo, en dat voelde soms ongemakkelijk maar juist dat maakte het zo krachtig. Haar obsessie met het kopen van een huis is zo treffend neergezet, en tegelijkertijd zie je haar geleidelijk verder afglijden. Ik merkte dat ik haar keuzes soms begreep, ook al wist ik dat ze verkeerd waren.
Marisa Kashino schrijft heel
scherp en realistisch, met subtiele zwarte humor, waardoor het verhaal blijft verrassen. Ik vond het knap hoe iets alledaags als een huizenjacht wordt omgevormd tot een
beklemmende psychologische thriller.
‘Het beste bod’ is een meeslepend debuut dat je van begin tot eind boeit. Het verhaal blijft je bij, en je vraagt je af hoe ver je zelf zou gaan voor je droomleven. Dit boek zit boordevol psychologische spanning en diepgang, en is een absolute aanrader!
Met warme groet,
Chayenne