Fijne trilogie

Boeken.van.chayenne Boeken.van.chayenne
25 mrt 2026

✨Recensie✨

Als ambassadeur van World of Thrillers had ik het voorrecht om kennis te maken met de boeken van Jeroen Windmeijer. Jeroen heeft al een indrukwekkende bibliografie opgebouwd en waagt zich nu aan een trilogie die zich afspeelt in Delft.

Na ‘De schaduw van Vermeer’ en ‘De wraak van Balthasar’ is ‘De val van de koning’ zijn nieuwste thriller. Deze boeken kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden.

Rechercheur Bobbi wordt op een nieuwe zaak gezet: een aanslagonderzoek. Al snel blijkt er veel meer aan de hand te zijn. Bobbi is vastbesloten om het onderzoek tot een goed einde te brengen.

Ik heb deze trilogie op volgorde gelezen en was aangenaam verrast! Jeroen schrijft thrillers met een historische twist. Zijn grondige onderzoek voor deze boeken is duidelijk merkbaar, en aan het einde van elk boek vind je een handige literatuurlijst.

Zijn schrijfstijl is boeiend en gedetailleerd. Ik vond Bobbi een geweldig personage! Het was een plezier om haar te volgen tijdens het onderzoek. De meerdere wendingen en levendige beschrijvingen hielden me geboeid en maakten dat ik het boek niet kon neerleggen. Ik wilde weten hoe het zou eindigen.

Ik heb enorm genoten van deze unieke serie. De historische elementen en het oog voor detail waren echt bijzonder. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst meer werk van Jeroen te lezen!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne