Aangenaam verrast!
✨Recensie✨
‘Nulpunt’ volgt Ellington Bell, een man die ondanks zijn goede bedoelingen steeds verder in de problemen komt. Terwijl de wereld om hem heen in chaos stort, wordt hij geconfronteerd met de harde realiteit van de New Yorkse maffia en moet hij keuzes maken met grote gevolgen. Het boek duikt in thema’s als schuld, liefde en de vraag of we onze fouten ooit kunnen rechtzetten.
Day vroeg me of ik zijn boek ‘Nulpunt’ wilde lezen. De lovende recensies op Hebban maakten me nieuwsgierig, dus ik besloot het zelf te ervaren. De cover intrigeerde me, maar gaf niet veel weg, waardoor ik de flaptekst moest lezen.
In het boek maken we kennis met Ellington, en ik merkte dat er veel aandacht is besteed aan het ontwikkelen van de personages, waardoor ik me echt met hen verbonden voelde. Days schrijfstijl is vlot, beeldend en pakkend; ik kon het boek niet neerleggen en wilde weten hoe het verder zou gaan. De omstandigheden in het verhaal waren zo meeslepend dat ik er zelfs tegen begon te praten, tot grote hilariteit van mijn dochter, die vroeg: “Tegen wie praat je?”
Ik vond de combinatie van thrillerelementen en sciencefiction een mooie combi. Ik heb hier erg van genoten.
Ook het plot is goed doordacht en ik was aangenaam verrast.
‘Nulpunt’ is een krachtig debuut.