Uniek!
Recensie
Wat is jouw superkracht?
In ‘Superlenig’ van Suzanne Peltenburg gaat het verhaal over Zeb en Zoë, twee kinderen die superlenig zijn. Hun lenigheid lijkt soms een echte superkracht, maar al snel wordt duidelijk dat het ook pijn, vermoeidheid en lastige situaties met zich meebrengt. In hun dagelijkse leven krijgen ze te maken met doktersbezoeken, rolstoelrijles, school, logeerpartijtjes en allerlei kleine en grote uitdagingen. Onderweg leren ze wat hypermobiliteit precies is en hoe ze beter met hun lichaam om kunnen gaan. Met humor, herkenbare momenten en fijne illustraties laat het boek zien dat anders zijn niet alleen moeilijk is, maar ook kracht kan geven.
Mijn dochter heeft zelf ook hypermobiliteit, en dit boek zou haar enorm geholpen hebben! Als je een kindje met hypermobiliteit hebt, laat ze dit boek dan zeker lezen. Maar ook wanneer er andere interesses zijn of een andere uniekheid. Het wordt op een kinderlijke en toegankelijke manier beschreven, waardoor het makkelijk te begrijpen is. De prachtige illustraties versterken het verhaal en bieden een fijne afwisseling met de tekst.
Sommige (moeilijke) woorden zijn rood gedrukt, en achterin het boek staat een handige woordenlijst met uitleg. Zo blijft het verhaal goed te volgen voor alle kinderen.
Net zoals het verhaal benadrukt, is het helemaal niet erg om anders te zijn. De een is wat flexibeler, de ander draagt een bril, en weer een ander zit in een rolstoel. Iedereen is uniek en perfect op zijn of haar eigen manier!
‘Superlenig’ is een warm en toegankelijk verhaal dat kinderen helpt zichzelf en anderen beter te begrijpen.
Wat is jouw superkracht?