Prachtig begin van een nieuwe serie!

Boeken.van.chayenne Boeken.van.chayenne
20 mrt 2026

✨Recensie✨

Twee vrouwen, gescheiden door de tijd maar verbonden door een mysterie.

Duik in een betoverende serie vol familiegeheimen, wijn en romantiek!

In 1863, in de Médoc, wordt het oogstfeest op wijndomein Rochard abrupt onderbroken door een brand in de wijnkelder, waarbij een gast omkomt. Hoewel iedereen spreekt van een ongeluk, vermoedt Suzette opzet. De brand heeft hun wijnvoorraad grotendeels verwoest, waardoor haar vader gedwongen is een deal te sluiten met de rivaliserende wijnfamilie Laranne. Suzette moet nu samenwerken met Romain Laranne, de man die ze nooit meer wilde zien.

Fast forward naar 2026, in Zeeland. Bijna twee jaar na het verlies van haar man reist Hanna naar Zuid-Frankrijk waar ze altijd al naartoe wilden met z’n twee. Ze raakt gefascineerd door een mysterieuze brand die daar ruim anderhalve eeuw eerder in een wijnkelder plaatsvond.

Dit was mijn eerste kennismaking met Jet. En ik weet niet waarom ik er niet eerder aan ben begonnen!

Het verhaal wisselt tussen verleden en heden, een combinatie die ik persoonlijk erg waardeer. Het verhaal is op een fijne en vlotte manier geschreven, waardoor ik snel in het verhaal werd gezogen. De schrijfster heeft een talent voor beeldend schrijven, ik waande me echt in de wijngaard!

De spanning rond Suzette wordt rustig opgebouwd. Haar groei is fascinerend om te volgen, ze heeft veel meegemaakt, wat haar tot een sterke vrouw heeft gevormd. Ik heb Suzette en Romain in mijn hart gesloten! Wat een einde! Ik ben ontzettend benieuwd naar het tweede en derde deel!

Deel twee ‘De verborgen rozentuin’ kunnen we in juni lezen.

‘Wijngaard aan zee’ is een prachtig ontroerend begin van een nieuwe serie. Het verhaal grijpt je meteen vast en laat je pas los op de laatste bladzijde.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne