Mwoaaaahhhh
Recensie
Zou jij een boek willen schrijven?
Woman down is een uitgebreid en herschreven verhaal van ‘Saint’.
Het verhaal volgt Petra Rose, een bekende schrijfster die na vernietigende reacties op de verfilming van haar boek volledig vastloopt. Zowel creatief als persoonlijk raakt ze de controle kwijt, waarna ze zich terugtrekt in een afgelegen hut om opnieuw te beginnen aan een roman.
In die afzondering kruist haar pad dat van rechercheur Nathaniel Saint. Wat begint als een professionele ontmoeting rond een onheilspellend voorval in de omgeving, groeit uit tot een samenwerking die haar creativiteit aanwakkert. Gaandeweg lopen verbeelding en werkelijkheid door elkaar, waardoor Petra wordt geconfronteerd met haar diepste onzekerheden en angsten.
Het verhaal begint veelbelovend gevuld met
mentale gezondheid, schuldgevoel, liefde en veerkracht. Deze componenten worden op een herkenbare en rauwe manier uitgewerkt.
Echter bleef het verhaal op meerdere punten steken. De worstelingen van de Petra worden herhaaldelijk verteld zonder dat ze echt worden verdiept. Ze is haar eigen hoofdpersoon in het boek. Het idee vind ik wel heel leuk om zo je eigen boek te beleven. Nu ik meerdere boeken van Colleen heb gelezen vind ik dit niet haar beste werk. Echter las het verhaal wel vlot weg, en het plot vond ik Colleen waardig. Ik blijf toch nieuwsgierig naar meer werk van Colleen dus ik blijf haar boeken zeker weten lezen!
Al met al blijft ‘Woman Down’ achter bij wat je van Colleen Hoover mag verwachten: het boek heeft interessante ideeën, maar benut die onvoldoende, waardoor het verhaal niet echt blijft hangen.
Zou jij een boek willen schrijven?
Woman down is een uitgebreid en herschreven verhaal van ‘Saint’.
Het verhaal begint veelbelovend gevuld met