Waanzinnige romantasy. Eerste deel van een veelbelovende serie van de koningin van de misleiding
De Brabantse Rachel Elisabeth debuteerde in 2022 met haar steamy romance Tien dagen Tinder bij uitgeverij Ellessy. Het steamy genre bevalt haar wel, inmiddels heeft ze 6 titels op haar naam staan. Aan het eind van de maand verschijnt haar romantasy Het Troonduel bij uitgeverij MH Books. Ik mocht het verhaal proeflezen maar las nog nooit eerder een romantasy en had geen enkel idee wat ik ervan moest verwachten, fantasy is namelijk niet echt mijn ding, maar romance wel, dus ik liet mij verrassen. Lees met me mee wat ik ervan vond...
Leuk weetje; in het dagelijks leven is Rachel docent en lange tijd hield ze geheim dat ze steamy romances schreef. Pas na haar derde boek expoosde ze zichzelf. Nergens voor nodig, ze schrijft immers prachtig.
Het Troonduel is het eerste deel van een romantasy serie waarin de traditie van het troonduel centraal staat. Het verhaal bestaat uit 14 lange hoofdstukken geschreven vanuit hoofdpersonage Salandra. Het verhaal gaat van start met een mysterieuze intrigerende proloog terug in de tijd waarmee je direct het verhaal ingetrokken wordt.
Rachel Elisabeth heeft een toegankelijke schrijfstijl, ze verstaat de kunst om zich feilloos aan te passen aan het taalgebruik en de gebruiken van vroeger. Op filmische wijze zorgt ze ervoor dat de personages en de historische omgeving op je netvlies tot leven komen. Daarnaast schrijft ze vol mysterie en druipt het sarcasme van de pagina’s, heerlijk die grappige dialogen en de humor. Intrigerend, passievol en sensueel, vanaf de eerste bladzijde neemt ze je mee in de duistere wereld van Salandra en haar prinsen en kun je het verhaal niet meer loslaten.
'We hebben de toekomst niet in handen, we hebben alleen vandaag.'
In Het Troonduel maken we kennis met Salandra, Rodin en Vladimir.
'Waarom moet de keuze voor haar echtgenoot per se gepaard gaan met zo’n bloederig, barbaars ritueel als een duel?'
Kroonprinses Salandra is de eerstgeboren dochter van koning Aron en koningin Augusta - heersers van het machtige Koninkrijk Varethys. Van jongs af aan wordt Salandra klaargestoomd voor haar rol als toekomstige koningin van Varethys. Ze hekelt de allesoverheersende zware verantwoordelijkheid die op haar schouders drukt. Ze droomt van een vrij, simplistisch en zorgeloos bestaan met een lieve man, een paar kinderen en wat dieren, zonder gedwongen mee te moeten doen aan het troonduel met alle bijbehorende ballast.
'Het najaar lijkt echt begonnen te zijn, na de hoosbuien. Het is plots koud, guur en de zee is onstuimig; een directe weerspiegeling van hoe Salandra zich vanbinnen voelt.'
De tijd van de troonwissel komt in zicht - die wordt eens per generatie gevierd - een feestelijke traditie waarin eenentwintig dagen lang in teken staan van het aankomende troonduel. Iets wat Salandra ontzettend aan haar hart gaat, zij wil niet trouwen en al helemaal geen koningin worden. Wat haar betreft wordt deze traditie per direct beëindigd. Helaas voor haar denken haar vader en haar moeder daar anders over. De plicht roept en de heugelijke dag van de ontmoeting breekt aan, Salandra maakt kennis met de prinsen van haar keuze. Prins Rodin Braemorn en prins Vladimr Vaeloria. Een kennismaking met grote gevolgen, beiden vastbesloten het troonduel te winnen en te trouwen met Salandra.
'Ik ben niet goed voor je, prinses. Rodin is de prins op het witte paard... ik ben de prins met het zwarte verleden.'
Overspoeld door een gevoel van onrecht barst de innerlijke strijd los, het is een vaststaand feit dat ze noodgedwongen een ingrijpende keuze zal moeten maken in het belang van haar toekomst en het koninkrijk. Een onmogelijke keuze berust op haar schouders, kiest ze voor de solide en veilige weg of voor de gecompliceerde? Welke man zal haar hart sneller laten slaan?
'Het tintelende, allesoverheersende gevoel van druk, alsof ze een vat met buskruit is dat op ontploffen staat.'
De strijd der titanen waarin de uitgekozen prinsen strijden om de hand van de troonopvolgster gaat van start. Een barbaars gevecht op leven en dood, waarin alleen de sterkste overleefd. De stilte is oorverdovend maar vanbinnen raast haar bloedende hart. Wie zal als winnaar uit de strijd komen? Wie wordt haar man en de toekomstige koning van Varethys?
'Allebei de prinsen kijken haar aan alsof de waanzin haar heeft bevangen. Misschien is dat ook niet ver van de waarheid.'
Wauw wat een verhaal! Echt fantastisch!
Romantasy - laat ik eerlijk zijn - een genre waarvan ik vooraf twijfels had of dat het wel voor mij ging worden? Ik houd niet van fantasy, wel van romance, maar een combinatie van beide genres zou mij dat wel gaan bekoren? En dan ook nog een verhaal wat zich afspeelt ver terug in de tijd, ook al niet echt mijn ding. Gaat dit wel een match vormen ik en dit boek? Daar zou ik maar op één manier achter komen, gewoon lezen. Miranda was enthousiast, dus dan ik waarschijnlijk ook. En wat ben ik blij dat ik dit verhaal een kans heb gegeven, maar écht. Dat ik zó enthousiast zou gaan zijn, dát had ik van te voren dus absoluut niet verwacht! Mijn eerste romantasty en ik ben om! Ik heb het niet vaak, maar na het dichtslaan van de laatste bladzijde moest ik serieus even afkicken. Een groot compliment voor Rachel. Ik ben echt enorm onder de indruk! Ik ging zelfs zo op in het verhaal dat ik in het begin vergat dat ik ook nog moest opletten tijdens het lezen. Tijdens het proeflezen van een verhaal lees je anders dan wanneer je gewoon ter ontspanning leest, dan is het de bedoeling dat je extra zorgvuldig leest, maar dat vergat ik dus gewoon spontaan, dus dat stuk heb ik voor de zekerheid nog maar even opnieuw gelezen. Als er een verhaal is wat mij aangenaam heeft weten te verrassen dan is dat het Het Troonduel dus wel. Tevens mijn eerste kennismaking met het werk van Rachel Elisabeth en dat smaakt absoluut naar méér.
Een verhaal ver terug in de tijd vergt een speciale aanpak, die Rachel op het lijf geschreven lijkt te zijn. Ze weet zich feilloos aan te passen aan de tradities, gewoontes en het taalgebruik van die tijd. Dit in samenspraak met haar rijkelijke fantasie ontspruit zich tot een waanzinnig verhaal met fantastisch uitgewerkte verhaallijnen, waardoor je je helemaal waant in het Koninkrijk Varethys en volledig opgaat in het verhaal. Dit is typisch zo’n verhaal waarvan je hoopt dat het nog heel lang niet uit is en wat nog wel twee honderd pagina’s dikker mocht zijn. Het deed mij zo nu en dan een beetje denken aan de serie Reign. De karakters zijn zo magnifiek uitgewerkt. Rachel is onder de huid van haar personages gekropen en één met ze geworden, waardoor ze levensecht overkomen. Recalcitrante kroonprinses Salandra en haar prinsen Rodin en Vladimir. Voor wie zal ze kiezen? De blonde Viking Rodin of de donkere schoonheid Vladimir? Gaat ze voor de veilige of de gecompliceerde weg? Welke man biedt haar de uitdaging die ze zo nodig heeft en laat haar hart sneller kloppen? Je hebt echt tot het einde toe geen enkel idee welke kant het verhaal heen zal gaan? Met wie Salandra zal eindigen? Al heb je natuurlijk wel een vermoeden, maar dat kan zomaar weer een andere kant opgegooid worden. Ik denk dat we Rachel Elisabeth met recht de koningin van de misleiding kunnen noemen. Ze weet de lezer moeiteloos heen en weer te slingeren tussen beide mannen. Hoe je je eerst irriteert aan Rodin en dan ineens gesteld op hem raakt en zelfs hoopt dat ze voor hem kiest. En dan opeens gebeurd er iets waardoor je met andere ogen naar de duistere Vladimir gaat kijken en zelfs met hem te doen hebt. Dat noem ik nou inlevingsvermogen en sterk uitgewerkte krachtige karakters. En dan de zussenband, de onderlinge verhoudingen die op scherp staan, de jaloezie en afgunst van de middelste zus Lucetta naar Salandra. Zij is alles wat Salandra niet is, een geboren leidster. De liefdevolle omgang met haar jongere zusje Leonor, een meisje met een groot hart voor dieren met wie ze een warme band heeft. Haar ouders, de koning en de koningin - de keuzes die zij maken, zo kan je toch niet echt zijn als vader en moeder? Kamermeisje Mildred en Salandra haar favoriete bediende Jaxon en hun onderonsjes. Haar vriendschap met hofdame en beste vriendin Bea en haar geweldige paard Umbros - een nachtzwarte hengst - haar allerbeste vriend met wie ze ‘s ochtends in alle vroegte de mooiste ritten maakt, het enige moment van de dag waarop ze voelt dat ze leeft en waar ze even gewoon Salandra is en geen toekomstige koningin. De liefde voor haar paard spat van de pagina’s. Een verhaal over liefde, vriendschap, familie, tradities en vertrouwen, het vinden van geluk en het ontdekken van jezelf met een prachtige onderlinge dynamiek als een rode draad door het verhaal heen gesponnen. Passievol, sensueel, liefdevol en teder, maar ook duister, rauw en meedogenloos. Onderhuidse spanning en onverwachte verrassende wendingen maken een avontuurlijk en sensationeel spektakel dat zich ontvouwt als een adembenemende thriller, die zich dankzij de filmische schrijfwijze op je netvlies tot leven komt. Vol mysterie, sarcastische humor, sensualiteit, de ontdekkingsreis naar liefde en seksualiteit, de liefdesscènes zijn heel teder, liefdevol en erotisch geschreven, zo mooi en inlevend. Laat je meeslepen in een wereld vol duistere geheimen, lust, passie en liefde, die je niet meer loslaat. Had ik al gezegd dat ik er erg van onder de indruk ben? Jij hopelijk ook. Mijn eerste kennismaking met Romantasy en ik ben fan. Ik kijk met smart uit naar de volgende delen. In deel twee zal Lucetta centraal staan, welke ik inmiddels ook heb mogen proeflezen en ik kan alvast verklappen ook deze is ontzettend gaaf en deze wil je ook lezen!
Met Het Troonduel heeft Rachel Elisabeth een waanzinnige romantasy neergezet. Het eerste deel van een veelbelovende romantasy serie. Mijn eerste kennismaking met het genre waarvan ik vooraf had verwacht er geen match mee te zullen zijn. Rachel heeft het tegendeel bewezen en heeft mij ontzettend verrast, ik ben enorm onder de indruk, ik ben om. Na het lezen moest ik serieus even afkicken. Fantastisch uitgewerkte verhaallijnen waarbij Rachel zich de historische setting eigen maakt en zich feilloos aanpast aan het taalgebruik en de gewoontes uit die tijd. Magnifieke levensechte karakters. Waarin je moeiteloos heen en weer geslingerd wordt tussen beide mannen en werkelijk geen idee hebt waar het verhaal naartoe gaat. Vol onderhuidse spanning en onverwachte verrassende wending van de koningin van de misleiding, die zich als een sensationele adembenemende thriller ontvouwt. Laat je meeslepen in een wereld vol duistere geheimen, meedogenloos en rauw, maar ook vol lust, passie, tederheid en liefde, die je niet meer loslaat.
'Het Troonduel, waanzinnige romantasy. Eerste deel van een veelbelovende serie van de koningin van de misleiding. Laat je meeslepen in een wereld vol duistere geheimen, meedogenloos en rauw, vol lust, passie, tederheid en liefde, die je niet meer loslaat. Gaat kroonprinses Salandra voor de veilige of de gecompliceerde weg? Wie zal haar hart sneller laten slaan? Mustread!'
'We hebben de toekomst niet in handen, we hebben alleen vandaag.'
In Het Troonduel maken we kennis met Salandra, Rodin en Vladimir.
Wauw wat een verhaal! Echt fantastisch!