Wat heb ik genoten van het Ik Vertrek-verhaal en dat zonder tv te kijken!

bookdiarybyrachel 14 oktober 2025
Hoe moeilijk kan het zijn?- Susan Muskee

Omschrijving:

De optimistische Emma koopt een vervallen B&B in de Oostenrijkse Alpen en valt halsoverkop voor het uitzicht – en voor haar knappe concurrent Bas. Terwijl loslatend pleisterwerk, doorgezakte bedden en een onverwacht kattennestje haar nauwelijks bestaande planning compleet in de war schoppen, vindt ze houvast en vriendschap bij een bont gezelschap locals. Lukt het de ietwat chaotische Emma de verbouwing af te krijgen voordat de eerste gasten komen? En is de charmante Bas wel te vertrouwen? Een hartverwarmende feelgoodroman vol humor en romantiek, én met een flinke dosis berglucht.

Mijn recensie:

De voorkant laat Emma zien voor haar B&B die ze in het boek steeds meer en meer opknapt.

Het verhaal gaat over Emma die in Oostenrijk onverwachts en zonder te bezichtigen een B&B heeft gekocht. Alleen wat ze pas ontdekt zodra ze in Oostenrijk arriveert is dat ze de B&B helemaal moet opknappen. Naarmate ze er woont ontmoet ze alle bewoners van het dorpje en krijgt ze met een mannelijke dorpsbewoner steeds meer een band. Hoe loopt het af en hoe moeilijk kan het zijn om een B&B op te knappen en goed te laten lopen?

Ik heb nog geen eerdere boeken van Susan Muskee dus dit was voor mij een primeur maar wat heb ik genoten! Het is een boek dat vanaf bladzijde één mij helemaal mee nam in het avontuur van Emma en ik was zo benieuwd hoe dit ik vertrek-verhaal zou aflopen.

De verhaallijn is zeer duidelijk, de hoofdstukken zijn in eht begin langer maar worden op het einde iets minder lang en het lettertype is perfect (kobo).

Wat heb ik genoten van het Ik Vertrek-verhaal en dat zonder tv te kijken!

Ik geef dit boek 5 boeksterren!

Schrijfster: Susan Muskee
Uitgeverij: Loft
Bladzijden: 304 pagina’s
Genre: Chicklit

Meer recensies van bookdiarybyrachel

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.