Een boek dat je meeneemt vanaf bladzijde 1
De Mergellandmoorden 1- Terugkeer- Michael Berg
Omschrijving:
Na een traumatische ervaring bij de Amsterdamse politie keert Alex Nievelsteijn terug naar zijn geboorteplaats in Zuid-Limburg om leiding te geven aan het coldcaseteam. Een vermissingszaak van een jonge moeder leidt tot de jacht op een seriemoordenaar. Intussen wordt Limburg opgeschrikt door de gruwelijke vondst van menselijke botten in een groeve.
Mijn recensie:
De voorkant laat de mooie Limburgse huizen zien in ons Limburgse Heuvelland.
Alex keert terug naar zijn geboorteplaats in Zuid-Limburg, hij komt hier terug naar een traumatische ervaring in Amsterdam. Als hij hier aankomt en gewend is aan zijn nieuwe woon- en werkplaats, krijgt hij een vermissing van een inwoonster van het Limburgse heuvellandschap. Naarmate dit onderzoek met nog twee andere collega's komt, komt hij er achter dat er nog twee ontvoeringen zijn die veel op elkaar lijken. Naarmate het boek vordert komt Alex erachter wie de dader is en zijn motief is.
Dit boek is prachtig geschreven. Ik woon zelf in Zuid-Limburg dus de plaatsen waar Michael over schrijft zijn voor mij bekend. De mooie omgeving in het heuvelland kan hij zo goed omschrijven en vooral de familiegeschiedenis tussen Alex en de ontvoerder zijn geschiedenis is zo goed omschreven dat je dit boek goed kunt volgen.
Het is een boek dat je meeneemt vanaf bladzijde 1.
Het lettertype is fijn om te lezen zelfs ‘s avonds in bed en de verhaallijn is goed leesbaar en volgbaar. Je kunt per hoofdstuk zien aan de eerste pagina welk deel je gaat lezen (dader/alex/slachtoffer).
Sinds deze week is deel twee uit van deze serie De Vergelding en ik moet zeggen in verheug mij al om deze te gaan lezen. Ook komt van deze boekenserie een televisieserie en daar ben ik dan ook erg benieuwd naar.
Met dit boek ben ik de prachtige natuur in gegaan in ons mooie Zuid-Limburg en heb dus zelf mooie foto’s gemaakt.
Ik geef dit boek 5 boeksterren!
Schrijver: Michael Berg
Bladzijde: 448 pagina’s
Uitgeverij: Ambo Anthos
Genre: Thriller
Omschrijving:
Mijn recensie:
De voorkant laat de mooie Limburgse huizen zien in ons Limburgse Heuvelland.
Het is een boek dat je meeneemt vanaf bladzijde 1.
Ik geef dit boek 5 boeksterren!
Schrijver: Michael Berg
Bladzijde: 448 pagina’s