een boek waar je bij kunt genieten net of je erbij bent!

bookdiarybyrachel bookdiarybyrachel
12 mrt 2026

Bioscoop aan zee- Holly Hepburn

Omschrijving:

Met een betoverend uitzicht over de glinsterende zee van Cornwall was de lokale bioscoop ooit de place to be. Maar die gloriedagen zijn al lang voorbij. Wanneer Gina terugverhuist naar haar geboorteplaats besluit ze het filmhuis in zijn oude luster te herstellen. Ze gaat samenwerken met Ben, de plaatselijke restaurator met wie ze een verleden deelt, en oude gevoelens komen weer boven. Maar ze ontdekt dat de toekomst van de bioscoop wordt bedreigd door een vastgoedontwikkelaar – en dan beseffen Gina en Ben zich dat er meer nodig is dan een likje verf om De Bioscoop aan Zee te redden…

Mijn recensie:

De voorkant laat het mooie kustplaatsje Cornwall zien waar het verhaal zich afspeelt.

Het verhaal gaat over Gina die naar het plaatsje Cornwall terugverhuisd omdat ze haar grootouders met hun ijsfabriek wil helpen, haar opa heeft een ongelukje gehad waardoor hij niet kan lopen. Zodra Gina in Cornwall terug is ontmoet ze oude bekenden van vroeger (ze ging hier op vakantie bij haar opa en oma in haar jeugd) en hier ontmoet ze ook Ben, haar oude jeugdvriend. Naarmate Gina verblijft in Cornwall gaat ze samen met Ben de oude bioscoop waar ze in vakantietijd in haar jeugd veel tijd heeft doorgebracht opknappen en proberen te redden.

Ik ben niet bekend met Holly Hepburn maar ik moet zeggen ze is een top schrijfster. Ze weet je helemaal met haar omschrijving van de omgeving mee te nemen in haar wereld in Cornwall. Ook vind ik het erg leuk om je helemaal in te leven in de filmfestivals die Gina en Ben samen organiseren om de bioscoop te redden. Je leeft helemaal naar die momenten toe.
Uiteraard is het ook erg spannend hoe het afloopt tussen Ben en Gina.

Ik heb echt oprecht genoten van dit boek en de films die Holly helemaal goed heeft weten af te beelden in het boek.

Ik ben erg benieuwd of er nog een vervolg komt van Gina en Ben en het dorpje Cornwall, Ik hoop het wel!

De verhaallijn is goed leesbaar en volgbaar, de hoofdstukken zijn langer maar niet storend, het lettertype is goed leesbaar.

Ik geef dit boek 5 boeksterren!

Schrijfster: Holly Hepburn
Uitgeverij: Aw bruna