Een boek waarmee je op reis gaat

bookdiarybyrachel 31 augustus 2025
Somewhere Else- Els van Roode

Omschrijving:

In Somewhere Els deelt Els al haar reisavonturen en geeft ze een kijkje achter de schermen. Ze vertelt openhartig over het fascinerende beroep van stewardess: over de bijzondere ontmoetingen met passagiers, het keihard werken op tien kilometer hoogte, de hilarische situaties met reizigers, de hechte band met collega’s en de fijne tussenstops op exotische bestemmingen.

Mijn recensie:

De voorkant laat de schrijfster Els van Roode zien die poseert voor het KLM vliegtuig met een koffer.

Het verhaal gaat over Els die 20 jaar heeft gevlogen voor KLM en die nu in dit boek over al haar reisbestemmingen/werkervaring vertelt. Ze heeft gevlogen van Japan naar Parijs naar New York, noem het maar het op en Els is er geweest. Ze geeft ook tips over het reizen in een vliegtuig en over de mooiste bestemmingen en stranden over de hele wereld. In het begin van het boek kun je de afkortingen in de reisbranche lezen, erg handig.

Toen ik wist dat dit boek uitkwam wilde ik dit wel erg graag lezen. Recent heb ik dan ook binnen anderhalve dag dit boek met veel plezier mogen lezen, Els kan je met haar enthousiasme zo goed meenemen naar alle plekken op de wereld waar ze is geweest en het lijkt net of je als lezer(es) mee bent op reis.

Het is zeker een mooi boek met mooie bestemmingen die je als lezer(es) kunnen overtuigen om juist die locaties te bezoeken. Ook vertelt Els hoe het is om voor KLM te werken en hoe ze samen met haar collega’s over de hele wereld mensen heeft gebracht.

De verhaallijn is duidelijk en goed leesbaar, de hoofdstukken zijn (jammer) genoeg kort maar hierdoor blijf je wel geïnteresseerd lezen, het lettertype is zeer prettig (kobo).

Els is een ware topschrijfster, binnenkort komt ze met een programma op tv dus ik kijk er al erg naar uit!

Ik geef dit boek 5 boeksterren!

Schrijfster: Els van Roode
Uitgeverij: Boekerij