Dit boek heeft mij erg verrast.

bookdiarybyrachel 03 augustus 2025
Atmosphere- Taylor Jenskins Reid

Omschrijving:

Zolang ze zich kan herinneren is Joan Goodwin geobsedeerd door de sterren. Ze is tevreden met haar baan als professor astronomie, tot ze een advertentie ziet waarin vrouwelijke wetenschappers gevraagd worden voor het NASA Space Shutttle Program; een droom!In de zomer van 1980 begint ze haar training, samen met een groep medekandidaten. Terwijl er onverwachte vriendschappen ontstaan, ontdekt Joan een passie en liefde die ze nooit voor mogelijk had gehouden. Maar dan, tijdens missie STS-LR9, verandert alles in één klap. Met Atmosphere is Taylor Jenkins Reid op haar best en neemt ze de lezer weer mee naar een iconische tijd en plaats, in een adembenemende roman over de allesoverstijgende kracht van de liefde.

Mijn recensie:

De voorkant laat een vrouw zien naar mijn idee is dit Joan (hoofdpersonage in het boek), zo’n persoon zie ik mij wel voor mij als he personage.

Het verhaal gaat over Joan die hoopt dat ze ooit mag meedoen als eerste vrouwelijke astronaut bij de Nasa. Nadat haar zus een advertentie heeft gezien in de krant en de eerste keer niet lukt geeft Joan zich nogmaals op en nu lukt het haar.
Ze ontmoet hier haar ploeg waarmee ze wordt opgeleidt en hiermee is ze hecht. Ook hier ontmoet ze haar eerste grote liefde.

Toen ik zag dat dit boek uitkwam en de eerste recensies positief waren begon ik ook aan dit boek en ik moet zeggen ik had het niet verwacht het boek greep mij meteen aan. In hoofdstuk één wordt je meteen meegenomen op missie en beleef je in een spannend moment waardoor je wilt blijven doorlezen. Het fijne aan dit boek is dat je eerst 4 hoofdstukken leest over de beginselen van toename tot het moment van de missie in 1984. Het mooie aan dit boek vind ik dat je alles meemaakt van de oefeningen bij de Nasa tot de sterren en de informatie die in het verleden heeft plaatsgevonden (de oefening van Apollo 1).

Ik heb al eens eerder een boek gelezen van Taylor Jenskins Reid en ik weet dat zei je halverwege het boek zomaar kan verrassen en dat was ook met dit boek. in eerste instantie heeft Joan helemaal geen behoefte aan een relatie maar naarmate het boek veranderde dit drastisch.

De verhaallijn is pakkend, de hoofdstukken zijn afwisselend lang en kort maar ook met het heden (1984) en verleden (1981) en het lettertype is ideaal.

Dit boek heeft mij erg verrast.
Dit boek staat op het Kobo-abonnement.

Schrijfster: Taylor Jenskins Reid
Uitgeverij: Ambo Anthos