Een boek waar je over nadenkt

bookdiarybyrachel 27 november 2025
Alles wordt beter- Emma Heesters

Omschrijving:

Emma Heesters werd razendsnel bekend nadat ze via haar YouTubekanaal bij Beste Zangers terechtkwam, en vervolgens bij The Streamers, de Toppers en De Vrienden van Amstel. Sindsdien scoort ze de ene na de andere hit en werkt ze samen met de grootste namen uit de Nederlandse en Vlaamse muziekwereld.

Maar in oktober 2024 stond haar leven plotseling op zijn kop, want op 28-jarige leeftijd werd Emma gediagnosticeerd met baarmoederhalskanker. De vooruitzichten waren onzeker, en ze werd gedwongen om een leven in de spotlights in te ruilen voor een leven vol ziekenhuisbezoeken en ingrijpende medicatie.

Na een periode vol slechtnieuwsberichten, behandelingen en onzekerheid maakte Emma op 11 juli 2025 live op het podium bekend dat ze in remissie is. In Alles wordt beter vertelt ze het hele verhaal: ontroerend, confronterend, rauw en echt.

Mijn recensie:

Op de voorkant van het boek staat Emma Heesters, De linkerhelft in het Ziekenhuis en de andere helft is ze zangeres. Dit laat een mooie weerspiegeling zien hoe haar verhaal tot stand komt.

Emma Heesters is een bekende zangeres die in 2024 te horen krijgt na een uitstrijkje dat ze baarmoederhalskanker heeft. Ze gaat na dit heftige nieuwe verschillende chemo’s krijgen en heftige medicaties ondergaan. Naarmate het jaar vordert krijgt ze te horen of de baarmoederhalskanker onder controle is.

Dit boek is zo mooi en oprecht in de ogen van Emma Heesters geschreven. Je voelt hoe zij zich voelt en na dit heftige nieuws beslist om verschillende chemo’s en medicaties te ondergaan. Ook lees je hoe het niet alleen impact heeft op haar zelf maar ook op haar vriend en ouders en hoe haar vriendengroep hierop reageert. Het heftigste vond ik toch het moment dat ze vertelt in het boek dat ze niet meer op een natuurlijke manier zwanger kan raken en wellicht nooit moeder kan worden. Wel vind ik het mooi hoe ze vertelt hoe ze in het Antoni van Hoek Ziekenhuis wordt gezien als patiënt en dat de verpleging en artsen er voor haar zijn.

Hoe de verhaallijn is geschreven en hoe het je pakt is niet te omschrijven. Het is een boek waar je helemaal in mee wordt gesleept en hoe je ervaart hoe het voor een bekende zangeres is om ziek te zijn. Het lettertype was heel fijn en de hoofdstukken zijn afwisselend lang en kort.

Ik raad iedereen aan om dit boek te lezen en het mooiste van alles is dat een gedeelte van de opbrengst door Emma Heesters wordt gedoneerd aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis!

Een dikke 10!

Schrijfster: Emma Heesters:
Uitgeverij: Harper Collins
Bladzijden: 280 pagina’s
Genre: Biografie

Meer recensies van bookdiarybyrachel

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.