een boek met veel tranen!
Als scheuren in de aarde- Clare Leslie Hall
Omschrijving:
Dorset, 1968. Beth leidt een rustig en gelukkig leven met haar man Frank op hun schilderachtige schapenboerderij op het Engelse platteland. Maar alles verandert wanneer Gabriel Wolfe, de upperclass jongen met wie ze als 17-jarige een intense zomer beleefde, ineens het dorp binnenwandelt. Hij brengt zijn jonge zoon Leo mee, die Beth herinnert aan het zoontje dat zij en Frank een paar jaar geleden zijn verloren.
Ondanks de waarschuwingen van haar omgeving, zoekt Beth toenadering tot Gabriel en Leo. Hun levens raken vervlochten, wat spanningen in het dorp en in haar huwelijk veroorzaakt, met een moord als gevolg…
Mijn recensie:
De voorkant laat met de achtergrondkleur blauw en het vogeltje zien waar het verhaal zich vooral afspeelt in de natuur.
Het verhaal gaat over Beth die samen met haar man op de boerderij woont en na het overlijden van hun zoon een zo goed mogelijk leven probeert te leiden. Als haar oude jeugdliefde Gabriel voor haar staat met zijn zoontje Leo wil ze in eerste instantie niks met hem te maken hebben maar het zoontje Leo verleidt haar om na school Leo op te vangen. Naarmate de dagen verstrijken weet Beth niet zo goed voor welk leven ze moet kiezen en komt een geheim naar buiten wat je als lezer(es) niet verwacht!
Dit boek is zo mooi en ontroerend. In het begin is het erg zoeken maar naarmate het boek vordert en het heden en het verleden elkaar afwisselen en je steeds meer te weten komt van het overleden zoontje van Beth en haar man en de trieste jeugdliefde van Beth en Gabriel (en vooral hoe dit eindigt) blijf je lezen.
Vooral het totale einde had ik niet verwacht. Je hebt zelf een verwacht einde met de dader maar dit had ik niet verwacht en vooral niet het geheim van Beth.
Het is zeker een boek met veel tranen, vooral als je het tragische verhaal leest van Beth, haar zoon, hoe hij is overleden en hoe ze als gezin samen er proberen doorheen te komen.
ik ben niet bekend met de schrijfster Clare Leslie Hall maar wauw wat kan ze je als lezer(es) meenemen in haar verhaallijn.
Ze weet zo pakkend en goed te schrijven dat je wilt weten hoe het afloopt.
Zou ze in de toekomst meer boeken lezen dan ben ik zeker benieuwd naar haar nieuwe boeken!
Ik geef dit boek 5 boeksterren!
Schrijfster: Clare Leslie Hall
Uitgeverij: LS uitgeverij
Bladzijden: 304 pagina’s
Genre: Roman
Omschrijving:
Mijn recensie:
Ze weet zo pakkend en goed te schrijven dat je wilt weten hoe het afloopt.
Ik geef dit boek 5 boeksterren!
Schrijfster: Clare Leslie Hall
Uitgeverij: LS uitgeverij