Deel 2 in de Reykjavik Noir serie
Het verhaal gaat verder waar het eerste deel is gestopt.
De spanning is direct voelbaar in het eerste hoofdstuk die zich weer rond Sonja afspeelt.
Alle bekende personages van het eerste deel komen er weer in voor met Maria als enige nieuwkomer.
Het was voor mij echt een typisch tweede deel.
Het grootste gedeelte vond ik de spanning niet meer aanwezig en draaide het heel veel om het plannen van de ontsnapping zonder spanning.
De hoofdstukken over Sonja lezen makkelijk en fijn weg, maar zodra de hoofdstukken van Agla en Maria komen vond ik het zelf lastiger lezen ivm de zakelijke termen (hier kan ik niet over uitwijden want dat zou te veel spoilers geven).
Wanneer er spanning/actie in voorkwam, was dat ook goed beeldend beschreven.
Scene voor scene kon je het duidelijk voor je zien.
De hoofdstukken zijn vrij kort (soms maar 1 bladzijde) en het hoofdstuk begon niet op een nieuwe bladzijde wat even wennen was.
Maar dat is geen reden om het boek achterwege te laten!
Het was voor mij echt een typisch tweede deel.
Wanneer er spanning/actie in voorkwam, was dat ook goed beeldend beschreven.
Scene voor scene kon je het duidelijk voor je zien.
Maar dat is geen reden om het boek achterwege te laten!