Fijne romantasy
Zoals bij iedere fantasy moest ook even in dit verhaal komen. Dit verhaal speelt zich af in Londen waar mensen hun Fae koningin Moryen aanbidden. De rozen pact wordt vrij goed uitgelegd dus na de pactparade kom je al vrij snel in het verhaal.
Voor mij voelde The rose bargain als een mengeling van De Selectie, De Hongerspelen en Bridgerton. Een Romantasy die de juiste elementen heeft om een interessant boek te zijn.
De hoofdstukken zijn kort gehouden waardoor ook hier de spanning continue blijft. De verschillende gebeurtenissen zijn de puzzelstukjes die aan het eind van het boek in elkaar vallen.
Het boek wordt geschreven vanuit Ivy Benton, 1 van de debutanten die in de race zit om de partner van kroonprins Bram te worden. Buiten Ivy hebben een aantal dames die ook in de race zitten een eigen hoofdstuk (1 hoofdstuk per persoon). Hierdoor leer je ook deze personages beter kennen.
De schrijfstijl is erg fijn en zorgt ervoor dat je door de hoofdstukken heen vliegt. Omdat deze fantasy daardoor makkelijker te begrijpe is, zou ik deze wel aan te raden voor iedereen die wil beginnen met fantasy lezen.