Geweldige nieuwe romantasy vol plottwists!

Booksandsparkles 18 augustus 2025
Met een hele groep lazen we de afgelopen week Arcana Academy, van Elise Kova! Wat was het ontzettend leuk om dit boek samen te bespreken. We hebben ons echt op zitten vreten over meerdere plottwists en gebeurtenissen.

Elise Kova heeft een heel nieuwe originele wereld weten neer te zetten die gebaseerd is op de arcana, de tarot kaarten. Iets waar ik nog nooit een fantasyboek over heb gelezen. In het begin was het eventjes dwalen door alle kaarten en hun betekenis, maar na een tijdje zat ik er helemaal in en konden Kaelis en Clara mij niet meer loslaten. Een klassieker met tropes als Fake Dating (verloving), he falls first en enemies to lovers. Maak je borst maar nat voor deze heerlijke slow burn romantasy.

Niet alleen is de romance geweldig, het verhaal zit ook goed in elkaar en het bleef iedere keer weer spannend welke kant het op zou gaan. Elise Kova heeft me meerdere keren weten te verrassen met een goede twist die ik niet aan zag komen. Er zitten daarnaast ook zoveel leuke (en schijtirritante - hoort erbij) personages in dit boek waar ik heel graag nog meer over lees.

Aan het eind van het boek zaten we vol met nieuwe vragen. Een boek vol mysterie en ik kan echt niet wachten op deel twee. Hopelijk duurt dit niet te lang!

Boekerij, bedankt voor dit ontzettend gave boek!

Meer recensies van Booksandsparkles