Heerlijke kerst-feelgood
											Het derde deel in de Apple Hill Bay-serie is uit en van Zomer & Keuning mocht ik dit heerlijke kerstboek ontvangen in ruil voor mijn eerlijke mening. Goed om te weten: de boeken in de serie zijn natuurlijk het leuks samen, maar ook ontzettend goed los te lezen!
Wat heb ik weer ontzettend genoten van dit boek van Holly Martin! Haar boeken stellen me eigenlijk nooit teleur. De eerste twee delen had ik recent nog gelezen, dus alle personages zaten nog vers in mijn geheugen. Dit keer was het tijd voor het verhaal van Shay en Orla! Als je de cover ziet, word je al verliefd op het boek zelf, maar het verhaal was het ook meer dan waard.
Ik keek al erg uit naar het kerstdeel in de serie, maar ik denk dat de band tussen Shay en Orla echt mijn favoriet was van de drie. Beiden hebben een erg moeilijke jeugd gehad en er waren best pittige onderwerpen bij die naar voren kwamen, maar Holly Martin weet deze op een fijne manier te benoemen waardoor het totaal niet zwaar aan voelde. Middels de vriendschap tussen Orla en Shay wordt alles bespreekbaar gemaakt en ik vond het mooi om te lezen hoe hun overeenkomstige verleden hun band, maar ook elkaar, zo sterk maakte.
Naast deze bijzondere vriendschap is er natuurlijk meer dan alleen dat. Orla en Shay zijn stapelverliefd op elkaar, maar door allerlei omstandigheden is dit jaren geleden helaas niet gelopen zoals ze hoopten en ze waren er zelf ook niet klaar voor. Jaren later zijn ze echter nog steeds de beste vrienden, maar na een heftig ongeluk beseffen ze dat ze echt niet zonder elkaar kunnen. Is het nu dan de tijd om de stap te wagen?
Hoewel het nu misschien klinkt alsof dit boek zwaar in thematiek is (hun verleden, een ongeluk), voelde dit totaal niet zo. Dit is op en top feelgood en Holly Martin weet ontzettend goed een heerlijke kerstsfeer neer te zetten tijdens de zoektocht van Shay en Orla naar elkaar. Met een vleugje spice hier en daar, en een hele hoop lieve en waardevolle momenten, weet ik zeker dat jij na het lezen van dit boek klaar bent voor de kerststemming!