Zomerse mysterie

Booksandsparkles 20 augustus 2025
Wauw, wat een spannend en meeslepend boek heeft Sarah Penner weer geschreven! Tot nu toe hebben al haar drie boeken (De Verborgen Apotheek, De Geheime Genootschap & De Schat van Amalfi) me omver weten te blazen. Het is een cliché, maar ik kon weer eens niet stoppen met lezen.

Toegegeven, het duurde eerst eventjes voordat ik lekker in het verhaal zat en voordat ik me verbonden voelde met Mari in het verleden en met Haven in de tegenwoordige tijd. Het verhaal begon voor mijn gevoel wat grimmig, met een woeste zee en wat duistere momenten. Ik denk dat ik ongeveer op... 25% (?) van het boek was, en daar pakte het me ineens! Plotseling kwamen er geheimen naar boven, bloeide er liefdes op en begon het mysterie zich langzaam te ontpoppen. Sarah Penner is enorm goed in je aandacht te vragen voor allerlei geheimen, en als dit haar eenmaal is gelukt, dan laat ze je niet meer los.

Zoals ook bij haar eerdere boeken, is dit boek deels in het verleden en deels in het heden geschreven. Haven is onderzoeker en wil de duik van haar leven maken om het onderzoek van haar vader voort te zetten, maar stuit dan op allerlei mysterieuze problemen. Langzaam gaat haar verhaal samenlopen met dat van Mari, die bijzondere zee-krachten heeft samen met een groep vrouwen. Wat hebben de krachten uit het verleden te maken met het heden? Is het echt de Amalfivloek die opspeelt, of is er meer aan de hand?

Ik was zo in de ban van de verhalen van beide vrouwen. Ieder hoofdstuk kom je een beetje meer te weten over Mari en Haven. Doordat de verhalen steeds meer samensmelten en als het ware gelijk op gaan, en doordat er iedere keer weer een puzzelstukje op z'n plek valt, is het op een gegeven moment haast onmogelijk om dit boek naast je neer te leggen.

De personages zijn ook goed beschreven en ik kreeg het idee ze zelf te kennen. Ook hun vrienden, en natuurlijk de mannen op wie ze heimelijk verliefd raken, zijn een goede toevoeging aan het boek en leggen een warme deken over dit toch wel vrij intense verhaal (zo nu en dan). Het is leuk hoe Sarah Penner er altijd een liefdeslijn weet te verwerken in haar boeken, ik hou ervan!

Dit mysterie met een vleug liefde was heerlijk om te lezen in de zomer. Met name de hoofdstukken van Haven laten je fijn wegdromen naar de blauwe zonnige kust van Amalfi. Dus als je de zomer nog even wil vasthouden en zin hebt in een geweldig avontuur: De Schat van Amalfi is echt de moeite waard om te lezen!

Bedankt Harper Collins voor dit mooie e-book!

Meer recensies van Booksandsparkles