Het einde maakt alles goed!

Booksandsparkles 15 oktober 2025
Twee mensen, elk aan de andere kant van de wereld - bewust of onbewust, op zoek naar liefde en en zichzelf kunnen zijn. Totaal onbedoeld wordt er voor Izzy een datingprofiel aangemaakt op OpenHartig, waar ze de mysterieuze Brodie ontmoet. Alles aan hem lijkt te mooi om waar te zijn, iemand waar ze écht zichzelf bij kan zijn. Is dit nu liefde en eindelijk ontdekken wat zij belangrijk vindt, of zit er meer achter hun fijne gesprekken?

De Ware Izzy is de eerste romance uitgegeven door uitgeverij Van Weijnen. Met de ontzettend leuke cover weten ze direct de aandacht te trekken. De vrolijkheid en romantiek spat er vanaf! Het concept van het boek zelf is ook erg uniek. Het boek is opgedeeld in drie delen, waarvan deel één ongeveer de helft van het boek bevat. De eerste helft is opgebouwd uit mails tussen Izzy en haar aangenomen broer en twee zussen (die eigenlijk haar neef en nichten zijn). Daarnaast worden deze mails afgewisseld met online (liefdes?)brieven tussen Izzy en Brodie. Een romantisch uitgangspunt, maar dan met een modern digitaal jasje. In deel twee en drie van het boek worden de mails en brieven ook afgewisseld met, sja, hoe noem je dat, een gewoon boek! :)

Eerlijk, ik moest echt even wennen aan het eerste deel. Ik vond het idee van de mails tussen neef Luuk en nichten Penelope en Josephine met elkaar erg leuk. Vooral Luuk heeft echt de nodige dosis humor en ik denk dat hij stiekem wel mijn favoriete personage uit dit boek was. Hij maakte alles lekker luchtig, maar is ook lief en bracht gewoon een leuke vibe aan dit verhaal. Penelope is ook een superleuke meid, heel enthousiast. Josephine is VRESELIJK, haha! Oh ik heb me echt aan haar geërgerd, maar volgens mij was dat ook wel de insteek. Ze bedoelt het goed met al haar koppelpogingen, maar soms...

De digitale briefwisselingen op OpenHartig tussen Izzy en Brodie vond ik leuk, maar toch erg langdradig. Het idee van hun passie voor boeken en literatuur is leuk, maar werd naar mijn gevoel té veel gepusht. Er zaten ook vooral veel klassieke verwijzingen in, en daarvan ken ik de titel, maar zeiden alle quotes me niet zoveel - en het waren best veel quotes die overal bij werden gehaald om bepaalde situaties te beschrijven. Lord of the Rings vind ik dan wel weer leuk, maar ik voelde 'm nèt niet helaas.

Ik wilde het boek eigenlijk bijna opgeven (sorry!), maar ben toch blij dat ik ben doorgegaan. Deel twee en drie waren namelijk zo leuk! We leren Brodie beter kennen en lezen ook meedere stukken vanuit zijn perspectief. Daarnaast zijn er niet alléén maar brieven meer en is dat wel een welkome afwisseling. De vaart komt er veel meer in en het was geweldig om te lezen hoe Izzy en Brodie elkaar eindelijk gingen ontmoeten. Het is zo lief en (h)eerlijk. Ik kreeg wel al een sterk gevoel waar het even 'mis' zou gaan, zoals nu eenmaal vaak even het geval is in romance boeken, maar toch hebben deel twee en drie het nog helemaal voor me goedgemaakt. Ik werd heel blij van het einde en ja, ik kan alleen maar zeggen *houdt spandoek omhoog*: WE ❤ LUKE! (en ja, er is ook een boek over hem... wie wet wordt die ook nog vertaald)

Meer recensies van Booksandsparkles

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.