Weer genieten met dit laatste deel
In dit verhaal draait het om Shay en Orla, waarbij het verhaal zich afwisselt tussen het heden en het verleden. Ze leerden elkaar kennen toen Orla bevriend raakte met Fern, het zusje van Shay. Fern nam haar mee naar huis en Orla mocht meteen blijven eten, iets wat haar diep raakte, want thuis was het vaak allesbehalve gezellig. Haar ouders maakten constant ruzie en hadden weinig aandacht voor haar.
Bij de familie Lucas voelde Orla zich voor het eerst echt welkom. Daar ontmoette ze ook Shay. Net als zijn broer en zus was Shay geadopteerd door Carrie, en ook hij had een moeilijke jeugd achter de rug. Misschien juist daarom voelden Orla en Shay zich zo met elkaar verbonden. Ze werden al snel hechte vrienden en waren bijna onafscheidelijk.
Tot er iets gebeurde waardoor Orla vertrok uit Apple Hill Bay. Jaren later keert ze terug, nog steeds met gevoelens voor Shay, gevoelens waarvan ze weet dat hij die niet beantwoord. Maar wanneer ze weer closer worden gebeurd er iets wat hun levens en gevoelens volledig op zijn kop zet.
Ik heb weer genoten van dit boek. Je kan deze delen los van elkaar lezen maar het is leuker om ze op volgorde te lezen omdat de personages een hele ontwikkeling hebben doorgemaakt. Het is heel bijzonder maar zodra ik in haar boek ga lezen word ik er gelijk door opgeslokt. Het is een prachtig en ontroerend verhaal over vriendschap, liefde en familiebanden. Carrie is ook zo’n lief persoon en is er voor iedereen en neemt zonder dat ze Orla kent haar in huis.
Doordat er een afwisseling is tussen heden en verleden zorgde dit ervoor dat het verhaal meer diepgang kreeg. De schrijfstijl van Holly is zo realistisch en beeldend dat je jezelf rond ziet lopen in het plaatsje. Het is een warm en liefdevol verhaal met een mooie boodschap over tweede kansen en vergeving. Het was zo mooi om te zien dat, wat er ook gebeurde, hun vriendschap sterk genoeg bleef om alles te doorstaan. Ik ben nu al benieuwd wanneer er weer een nieuw boek van haar in Nederland verschijnt.