Cozy fantasy
Emily Wilde is een geleerde dame met ietwat autistische trekjes. ze heeft een ambitieus project: een encyclopedie maken van alle kennis met betrekking tot feeën volken. Haar concurrent en collega wendell bambleby besluit haar te komen helpen, waarna de twee op het eiland ljosland allerlei avonturen meemaken met de elfen en feeën.
Het sub genre cozy fantasy heb ik pas recent ontdekt, voorheen las ik vooral epic fantasy boeken binnen dit genre.
Het verhaal is origineel genoeg en heeft desondanks veel elementen die herkenbaar zijn. Grappig dat folklore en wetenschap beiden een thema zijn die de auteur met elkaar verbind.
De bossen en bergen in de omgeving worden op een sprookjesachtige omschreven.
Het verhaal heeft een wisselende spanning zowel in de relatie tussen emily en wendell als in de opbouw van het verhaal rondom de feeënwereld.
Ook Emily als persoon lijkt zich in relatie tot haar omgeving wel te ontwikkelen en te groeien.
Al met al voor mij een vermakelijk boek waarbij de open eindjes met betrekking tot wendell en zijn rol als verbannen feeënkoning nieuwsgierig maken naar het tweede deel.
Ik ga zeker meer boeken binnen dit genre lezen!
De bossen en bergen in de omgeving worden op een sprookjesachtige omschreven.
Ik ga zeker meer boeken binnen dit genre lezen!