als je je verleden niet loslaat

c92x c92x
1 apr 2026

Inhoud
Flashback van Eva Burgers is echt een super spannende jeugdthriller. Het verhaal laat je twijfelen aan alles en iedereen. Het gaat over een meisje dat steeds meer last krijgt van herinneringen aan iets wat in het verleden is gebeurd. Eerst is het nog vaag, maar langzaam kom je erachter dat er iets ergs moet zijn gebeurd. hoe verder je leest, hoe spannender het word.
Het boek gaat over angst, schuldgevoel, geheimen en vertrouwen. Wat ik sterk vond, is hoe het verleden invloed heeft op het heden. Het laat zien dat je niet zomaar kunt doen alsof iets niet is gebeurd. Het verleden van het meisje heeft een grote invloed op haar heden.

Personages
De hoofdpersoon vond ik geloofwaardig. Ze reageert soms emotioneel of maakt keuzes waarvan je denkt: “Nee, niet doen!!” Maar dat maakt haar juist realistischer. Je voelt haar stress en frustratie goed. De andere personages vond ik soms verdacht, en dat maakt het spannend. Je weet niet wie je kunt vertrouwen. Sommige personages hadden misschien wat meer diepgang of inhoud mogen krijgen.

Stijl & taal
Het boek leest makkelijk. De zinnen zijn niet moeilijk en je gaat er snel doorheen. Dat vond ik fijn, want daardoor bleef het spannend en werd het nergens saai. De toon is donker en soms eng. Vooral de spannende momenten zijn goed geschreven.

Structuur
Wat ik leuk vond, is dat het verhaal wordt opgebouwd met flashbacks. Je krijgt steeds kleine stukjes informatie, waardoor je nieuwsgierig blijft. Het tempo ligt hoog, dus er gebeurt steeds iets. Soms ging het misschien iets te snel, maar daardoor bleef het wel spannend.

Impact
Tijdens het lezen voelde ik spanning. Soms werd ik zelfs zenuwachtig omdat ik wilde weten hoe het zou aflopen. Het verhaal is misschien niet super origineel, maar het is wel goed uitgevoerd. Het einde vond ik sterk en het bleef nog even in mijn hoofd hangen.

Algemene beoordeling:
Ik geef Flashback 4 van de 5 sterren. Het is spannend, niet saai en makkelijk te lezen. Soms had het iets minder voorspelbaar gemogen en sommige personages mochten wat uitgebreider worden beschreven. Maar over het algemeen is het echt een leuk en spannend boek dat ik snel heb uitgelezen. Het is zeker een aanrader als je van mysterieuze en spannende verhalen houdt.

Meer recensies van c92x