Autist meets anorexiameisje

Cees van der Pol 13 januari 2026
Een heel bijzonder verhaal is Koeman. De ongetrouwde boerenknecht Jaap woont nog bij zijn vader. Die sterft vrij plotseling na hartproblemen en de verzorgende vrouw Anne constateert de volgende morgen zijn dood. Vader Cor had graag gezien dat Jaap een kind zou kunnen verwekken, maar hij is een autist in het kwadraat. Hij komt o.a. te laat bij de begrafenis.

Anne vindt hem dan ook zielig en wil hem helpen. Ze gaat wonen op de boerderij van Jaap en het wordt een 'interessante ' relatie. Zwijgzaam vooral.

Ook Anne heeft een naar verleden met anorexia achter de rug. Haar moeder zou daar wel eens mee te maken kunnen hebben. Anne heeft gymnasium gedaan en ze leest Jaap mythologische verhalen voor. Een bijzonder verhaal is de mythe van de Minotaurus en zijn labyrint waarin hij gevangen zit.

De autist Jaap gaat in dit verhaal zo op dat hij Anne op een bijzondere manier wil bevruchten. Er komt een kind, maar Anne wil het nooit zien. Waarom niet?
Dat wordt het begin van een echte horrorstory. Die zal sommige lezers doen schrikken, anderen zullen het heel bijzonder vinden.
De clou zal ik hier niet verklappen. Wie iets verrassends wil lezen , moet dit boek pakken.

Meer recensies van Cees van der Pol