Kom binnen bij taverne de Drakenvleugel!

Charcoziness 11 maart 2025
3.5 ☆

Kom binnen bij taverne de Drakenvleugel, waar de stoofpotjes staan te pruttelen, de mede klaar staat om geserveerd te worden en de avonturiers bereid zijn om hun verhalen met je te delen... moge de dobbelstenen met je zijn!

Verhalen uit de Drakenvleugel 2 is een bundel korte fantasyverhalen, gebaseerd op 'Dungeons & Dragons'. Het boek bevat 10 op zichzelf staande verhalen van verschillende auteurs. Wat ik zo leuk vond aan dit boek is dat de verhalen heel divers zijn, maar uiteindelijk toch met elkaar samenhangen. In ieder verhaal stond een ander thema centraal. Het ene verhaal was gezellig en knus en las als een cosy fantasy, terwijl het andere verhaal vol avontuur zat of zelfs een beetje griezelig was. Deze afwisseling zorgde voor een verrassende leeservaring. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het ene verhaal mij meer aansprak dan de andere, desondanks las het boek heerlijk vlot weg. Ik vond het een fijne afwisseling ten opzichte van 'zware' fantasy boeken met lange wereldopbouw. Ook vond ik het gebruik van mythische wezens in dit boek heel leuk (denk o.a. aan gnooms, elfen en orks).

Ik heb het eerste boek niet gelezen, maar dit mocht de leespret niet drukken. Het boek kan dan ook prima als 'standalone' worden gelezen. Een echte aanrader als je op zoek bent naar korte, originele fantasyverhalen van eigen bodem die je vervoeren naar een epische wereld! Of zoals het boek vermeldt: "Voor iedereen die houdt van dobbelstenen, kerkers en draken, of die graag in een zelfverzonnen wereld vertoeft!"

Mijn favoriete verhalen uit de bundel waren:
• De verhulde beproeving - S. Valorey;
• Kinderen van het Zwavelgebergte - Yvette Veeke;
• Op zoek naar de Glanslelie - Jana Linden.

Meer recensies van Charcoziness