Heks x heksenjager
"Je bent alles wat ik dacht dat je was, zei ze tegen hem.
En jij, zegt Gideon met zachte stem, bent totaal niet dat ik dacht dat je was."
Dit verhaal was heel leuk en weer even een andere soort fantasy dan dat ik tot nu toe heb gelezen, met een wereld waar heksen ooit machtig waren, maar nu als verschoppelingen worden behandeld. Rune, de hoofdpersoon, houdt haar identiteit als the Crimson Moth geheim en probeert andere heksen te redden van een gruwelijk lot. Aan de andere kant hebben we Gideon, de heksenjager, die er alles aan doet om haar te vangen.
Dit is natuurlijk een perfecte basis voor enemies x lovers trope. Ik heb echt genoten van de spanning en het verraad. Er waren momenten waarop ik met open mond zat te lezen. En Alex… die arme jongen heeft mijn hart gebroken. Hij verdient zoveel beter!
In de laatste 10 procent van het boek gebeurde echt zo veel. Dit had voor mij wat meer over het boek verspreid mogen worden. Sommige plotwendingen vond ik ook voorspelbaar. Dit vond ik jammer.
Maar over het algemeen dus een leuke YA fantasy die makkelijk weg las. Ik ben benieuwd naar het tweede deel. Want hoe dit boek is geëindigd !
En jij, zegt Gideon met zachte stem, bent totaal niet dat ik dacht dat je was."