Alice in Wonderland, maar dan anders

Cheeell 07 oktober 2025
Wat een uniek verhaal! Gedurende het lezen van het boek kon ik de vergelijking met Alice in Wonderland niet van me afzetten. Een personage uit deze wereld die terecht komt in een andere wereld, waar niets meer overeenkomt met het normaal dat men kent.

Het schrijver heeft goed een magische, dromerige sfeer weten neer te zetten. Tassen waaruit je iets van thuis kan pakken, vliegen op papieren kraanvogels, betalen met herinneringen, niks is te gek. Er gebeurt zóveel, dat het lastig is om goed uit te leggen waar het boek over gaat en hoe de andere wereld in elkaar steekt. De schrijver weet aan het einde echter alle punten met elkaar te verbinden en zorgt voor een mooi afgerond verhaal.

Het boek zit vol passages die aanzetten tot filosoferen en reflecteren. Hoe zit het met de gevolgen van het lot? Welke vrijheid ken je nog zonder keuzes? Wat is de keerzijde van het hebben van keuzevrijheid?

Een prachtig en uniek verhaal dat het zeker waard is om gelezen te worden.

Meer recensies van Cheeell