Spannende thriller
Op een gewone schooldag komt een man naar binnen met een geweer, om zich heen schietend. Docenten proberen hun leerlingen te beschermen, maar niet iedereen komt ongeschonden uit deze schoolshooting.
De afrekening is opgesplitst in drie delen. In deel 1 waan je je in de middelbare school in Tilburg tijdens de schietpartij, en deel 2 ben je opeens een paar maanden verder en gaat het over de nasleep van de gebeurtenis. In dit tweede deel moest ik in het begin even inkomen, terwijl ik het eerste deel bijna ademloos en in een ruk had gelezen. Toch vond ik dit deel ook heel interessant, en een goede opbouw naar deel 3, waarin het weer heel spannend werd. Ook het nawoord vond ik heel interessant om te lezen.
Een spannende thriller die meer is dan een verhaal over een schoolshooting. Juist ook de achtergrond ervan, wat iemand tot zo’n vreselijke daad kan drijven, en de zorgen over polarisatie maken De afrekening een must read.