Dikke aanrader!

ciin leest 08 november 2025
Doet ze eventjes hoor.. Lieve Rachel, is er iets wat jij niet kunt schrijven? Van begin tot eind was dit boek genieten. Rachel neemt de lezer mee naar het mooie Schotland in het jaar 1660. En in dit verhaal volg je als lezer Ailsa, een jonge vrouw, die als heler een mooi eigen plekje heeft in haar dorpje. Onopvallend, stil en niemand die haar stoort. Maar Ailsa is niet helemaal tevreden met haar leven. Ze mist een man. Simpele oplossing zou je denken, maar niet voor Ailsa. Naast haar beste vriendin Morag heeft ze namelijk vrij weinig contact met de rest van het dorp. Als Morag haar op een avond weet te overtuigen om naar een feest te komen, begint het verhaal pas helemaal. Ze vind een mysterieus beeldje en besluit die mee naar huis te nemen. Goed idee? Of toch niet zo?

Wat las dit verhaal heerlijk weg! Ik kon dit boek maar moeilijk wegleggen en het duurde niet lang voor ik in de DMs hing bij Rachel met wat ze mijn hart had aangedaan. Dit boek is echt een heftige rollercoaster aan emoties en belevenissen. Doordat het verhaal vanuit de ik-vorm is geschreven krijg je als lezer alle emoties van Ailsa dubbel en dwars binnen. En dan die laatste aantal hoofdstukken. Tranen met tuiten gehuild erom.

Ik lees nu al een tijdje de boeken van Rachel, en meid ik zie jou groeien met elk boek wat jij op papier weet te zetten. Je liefde voor verhalen straalt door in het eindproduct wat wij lezers mogen verslinden. Mijn ziel, zijn Belofte is werkelijk waar weer een meesterwerk geworden. De emoties wist je perfect over te brengen, ik ben nog steeds op zoek naar mijn eigen Levi beeldje (ja, ik wil die demon!) en het verhaal spookt nog steeds dagelijks door mijn hoofd.

Rachel Elisabeth en MHBooks heel erg bedankt dat ik mocht deelnemen aan de blogtour.

Meer recensies van ciin leest

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.