Vijftig is het nieuwe dertig!
Juliette vertrekt samen met haar nieuwe liefde David naar Italië. Nu ze vijftig is wil ze het avontuur opzoeken en het plan is om een klein, oud kasteel te verbouwen naar een hotel. Al snel krijgt ze twijfels. Niet alleen over de verbouwing, die ontzettend tegenvalt, maar met name over David. Hoe goed kent ze hem eigenlijk? Behalve dat hij nogal naïef en dommig overkomt, blijkt hij niet echt van aanpakken te houden. En handig is hij al helemaal niet. Als ze tijdens een wandeling haar oude vakantieliefde tegen het, nog steeds erg aantrekkelijke, lijf loopt nemen de twijfels enorme proporties aan. Deze Marco biedt namelijk zijn hulp aan en hij blijkt behalve erg handig ook een enorm harde werker te zijn. Al snel lijkt het alsof Juliette samen met Marco haar droom aan het verwezenlijken is en dat was natuurlijk precies niet de bedoeling. Ze weet dat ze een keuze zal moeten maken, en die is allesbehalve makkelijk.
Hoe verfrissend is het om een feelgood verhaal te mogen lezen, met in de hoofdrol een vrouw van vijftig jaar oud. Voor iemand (ik zeg niet wie!) die zelf aan de ‘verkeerde kant’ van de veertig zit, en dus praktisch een leeftijdsgenoot is, is dit verhaal een feest om te lezen. Want mensen van middelbare leeftijd worden niet alleen gewoon nog verliefd, maar die hebben ook te maken met alle obstakels die de liefde met zich mee kan brengen. Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm vanuit het perspectief van Juliette en dit maakt dat je haar erg goed leert kennen. Ze deelt haar wel en wee met de lezer op een dusdanige manier, dat die zichzelf een onderdeel van het verhaal gaat voelen. Haar twijfels en frustraties zijn bijna tastbaar en haar perfectionisme is gekmakend. Door de beeldende manier waarop het verhaal verteld wordt komen deze gevoelens duidelijk binnen. Aan de andere kant maakt de luchtige manier van vertellen en de humor waarmee het boek doorspekt is, dat je door het verhaal heen vliegt.
Ik wil De Verhalenfabriek, en met name Juul, hartelijk bedanken voor dit superleuke recensie exemplaar.
Koffers vol liefde is een heerlijk tussendoortje voor alle leeftijden. Ook door de jonkies onder ons zal het zeker gewaardeerd worden. Ik wens je heel veel leesplezier toe.