Spannend tot de laatst bladzijde
Ik mocht Sterf van Sterre Carron lezen in de leesclub De Boekenreizigers o.l.v. Erna Eikhoudt.
Een mooie cover met blauw/groen tinten en de titel in het geel wat goed opvalt. Aan de hand van de cover kunnen we ons al aan spanning en sensatie verwachten.
Stefanie heeft alles wat ze wil maar toch is er iets dat er haar achtervolgt. Want ze krijgt bedreigingen en ze weet niet van wie. De schrik zit er goed in en haar man denkt dat ze zot begint te worden. Wat is er in het verleden gebeurd?
Op hetzelfde ogenblik gebeuren er een paar moorden in het Mechelse op alleenstaande eenzame mensen. De schrik zit er bij de mensen goed in. Erin De Donder pas overgestapt van drugsafdeling naar zware misdrijven moet zien deze zaak op te lossen maar de dader laat zo goed als geen sporen na, vinden geen motief en ze zien ook geen verbanden. Ondertussen heeft Erin ook familiale problemen met haar zus die ze altijd maar weer probeert te helpen.
Gaan ze de dader kunnen stoppen en waarom doet de dader deze moorden? En wat is het motief?
Deze keer geen Diaz in het verhaal maar wederom een sterke madam aan het roer, ons Erin en moet zeggen dat ik Rani niet gemist heb.
Het verhaal is van in het begin met veel spanning opgebouwd en die wordt alleen maar meer en meer het einde toe. Je gaat op het puntje van je zetel zitten want je wil gewoon weten wat er nog gaat gebeuren.
Geweldige verhaallijnen en het einde is zeer verrassend. Dit had ik helemaal niet zien aankomen. Dacht nochtans dat ik wist wie de dader was maar zat er compleet naast.
We krijgen uit verschillende personages hun verhaal te lezen en dat maakt het wel heel leuk om te lezen. Wel uw hoofd er wat bijhouden maar dat lukt zonder problemen als je van spanning en thrillers houdt. Het verleden wordt ook uit de doeken gedaan zodat men weet het waarom.
Voor mij een echte aanrader om te lezen. Hopelijk komt er nog een deel met ons Erin als hoofdpersonage.