Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Ibiza, Land van liefde

Claar van Lieshout 09 februari 2016 Boekverkoper
‘Magical Mystery Tour’

'Ibiza, Land van liefde'; heerlijk, nostalgie met 'Rijam', dorpse vriendschap, ‘slierten' scholieren, de St. Annalaan Nijmegen, Kennedy, NVSH, wijn, stuff en het begin van een trip naar Marokko.

Wie gaat mee op reis in 'Ibiza, land van liefde'?

Over de periode van de Sixties&Seventies met 'beautiful people' en 'born to be wild' schetst Mireille van Hout een fraai beeld.

Onbezonnen leven 'on the edge' met experimentele drugs, vrije liefde en een ongedwongen houding. Af en toe een geldwissel van 'thuis', wat geld van een verkocht kunstwerk, van zelfgemaakte kleding, klusjes of 'uitje' voor toeristen.

Zo worden de dagen door de jonge 'hippie' gemeenschap op het paradijselijk eiland Ibiza aan elkaar geweven,

Tegelijk is het ook de tijd waarin de basis gelegd werd voor de toekomst van de ‘bloemenbaby’ van Boudewijn en Anna; little Sun Dance, haar vriendje Ziggy, de ouders en hun nakomelingen.

Jaren later houd Ziggy, Sue die spiegel van het verleden voor en is er voor haar geen andere mogelijkheid dan erin te kijken, het lot is onafwendbaar.

Ze moet terug naar het eiland want daar zijn hun levens verankert, daar ligt hun ziel.

Ibiza, Land van liefde, het is een zeer plezierige beleving, een feest van herkenning, de sfeer, muziek & het vrije leven’.
Schrijfster Mireille van Hout laat ook de keerzijde ervan zien, de schrijnende gevolgen, gemis en hartenpijn.

Wat overheerst in ‘Ibiza…het eiland van mystiek en vrijheid’ is dat kostelijke gevoel te lezen in een heerlijke roman, Loved-it

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Claar van Lieshout

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

'Mia zou een liefdesverhaal krijgen en dat had ik ook geschreven, maar het voelde niet helemaal oké. Dat was niet haar toekomst.' - Lees het interview met Samuel Bjørk en maak kans op het boek!