Re-read

Claudia Stinne Claudia Stinne
6 mrt 2023

Enige tijd terug (paar jaar? Geen idee meer) las ik de paperback al eens, ik nam alle input goed tot me, verwerkte de tips in mijn leven en integreerde een deel van de methodiek en metafoor zelfs in mijn coachprogramma (voor afvallen zonder dieet red.).
Nu kwam ik het luisterboek op Storytel tegen en besloot voor een opfriscursus te gaan.
Als papieren boek komt 'de hamster' beter tot zijn recht, maar ik vond het een fijne opfrisser.

Samenvatting: GA NIET OP DIEET! Als je meer dan ca. 200 gram per week afvalt gaan er processen in je brein over de rooie en zal je op de lange termijn ALTIJD weer aankomen. Dat hebben de auteurs van dit boek (2 artsen) onomstotelijk bewezen door honderden studies over afvallen door te spitten.
Doe het dus kalm aan, zorg dat je niet teveel honger hebt, eet veel vullende voedingsmiddelen en val dán voor de lange termijn af.
Je kunt ook bij 'de hamster in je brein' en begeleidingstraject volgen, omdat dergelijke materie ingrijpend is. Eten en onze eetgewoontes zijn immers zo ongelofelijk met ons hele leven verweven.
Het is niet gek als het je niet alleen lukt. Je bent dan geen mislukkeling, zoek hulp.

Kijk evt. ook gerust op mijn website claudiastinne.nl als je specifiek bij mij terecht wil voor een half jaar begeleiding met persoonlijke 1-op-1 chatcoaching en videogesprekken!

Meer recensies van Claudia Stinne