Intrigerend debuut

corinefraikin 23 mei 2025
De erfgenamen van A. C. Porter. Dit boek gaf me een dubbel gevoel. Aan de ene kant is de setting van het verhaal briljant en goed uitgedacht, maar aan de andere kant komen de plotwendingen geforceerd en ietwat ongeloofwaardig over. Vier jonge weeskinderen van Joodse afkomst worden, tijdens de oorlog, ondergebracht in Berchtesgaden. De plek waar de hele nazi-top, inclusief Adolf Hitler, een vakantiewoning bezit. Juist op deze plek lijken ze het veiligst. Als er toch gevaar dreigt, jaren later, vluchten de overgebleven kinderen naar Amerika. Ezra Walsch maakt een bliksem carrière in het propagandateam van John F. Kennedy. Als haar broer wordt vermoord, moet Ezra het verleden onder ogen zien. Zal ze alle puzzelstukjes op zijn plaats krijgen? En, belangrijker nog, kan ze het gevaar voor zichzelf afwenden? Fictie en werkelijkheid zijn verweven tot een intrigerend verhaal.

Meer recensies van corinefraikin