// : situatie is niet van belang, maar hoe je je opstelt in een situatie
Jahaaaa dit boek moet ik lezen. Zeker omdat ik onder de indruk was van de film met de filmmuziek van Eddy Vedder.
Van een redactioneel stuk van de schrijver, naar een zoektocht van het totale verhaal van de intelligente Chris.
Het verhaal over Chris begint met het einde, maar wordt snel opgepakt en leid ons door de tocht van Chris.
Zijn eigen Odyssee, op zoek naar de vrijheid, zonder verstikking van de wereld.
1990-1992 > Vanuit Atlanta VS, naar de oostkust, via Mexico op weg de wildernis in van Alaska ( de Stampide Trail ) geleid door o.a. de boeken van Tolstoj en Jack Londen.
Doordat de auteur alle dagboek verhalen / foto’s / achtergebleven spullen van Chris / interviews van zwervers, werkgevers, brieven, politie en anderen wie het pad hebben gekruist, heeft gebundeld, probeerde hij erachter te komen waar Chris zijn gedragingen en ideeën vandaan kwamen.
Het heeft vele pagina’s geduurd voordat ik er echt in kwam, omdat mijn verwachting een film2.0 was, maar het is een compleet meeslepende documentaire / verslag geworden.
Het einde greep me enorm aan. Citaat van Chris : “Situatie is niet van belang, maar hoe je je opstelt in een situatie”.
// : Tip : Spotify > tijdens of tussen het lezen door : “ Motion picture : Into the wild / Eddy Vedder ”.
#turnthefirstpage #lezen #boek #boeken #leeswatbijjepast #boekenblog #boekstagram #instaboek #book #bookstagram #boekenlezen #boekentips #lekkerlezen #leesvoer #boekenblogger #leestip #lezenisleuk #paperback #instabook #boekenwurm #boekenliefde #leesverslaafd #booknerd #bookaddict #bookjunkie #jonkrakauer #dewildernisin
• • • • • • • • • • • • • • keywords • • • • • • • • • • • • • •
• titel • De Wildernis in
• uitgever • Prometheus
• EAN • 978904460940 paperback
• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
Zijn eigen Odyssee, op zoek naar de vrijheid, zonder verstikking van de wereld.
• • • • • • • • • • • • • • keywords • • • • • • • • • • • • • •
- Bus 142