// : filosofische en observerende schrijfwijze

Collin Scholten Collin Scholten
27 mrt 2022

Wederom zoekend in een boekwinkel zag ik dit boek en viel me de omslag op met strandhuisjes en uitnodigende de titel en achterkant.

Lothar hoort niet bij Marianne. Geen enkele meerwaarde hebben ze aan elkaar.
Van een zelfmoordpoging in Parijs tot een zoektocht naar haarzelf via de trein naar Kendruc, vanwege het “tegeltje met de geur van de zee” in Bretagne.

Weglopend van haar man weg, van alles en iedereen.
Anoniem op weg naar de geur van de zee.
Via een ontmoeting met de nonnen, het dorpje Carnac en de zee kwam de Duitse Marianne terecht in het plaatsje Kerdruc.

Een gezellig restaurant/ hotel Ar Mor met vele verschillende mensen met eigenaardigheden waar ze observerend geniet en zich thuis begint te voelen omdat ze kan zijn wie ze is.

De lucht van de zee bracht haar weer tot leven. Door bagage af te handelen merkt ze dat ze weer leeft.
Daardoor ontdekt ze dat krachten bezit : kook trucs, bepaalde gevoelige zintuigen, kan de wind van de zee horen …

Verschillende verhaallijnen verbinden elkaar rondom het dorpje Kerdruc, het hotel Ad Mor en Yann de kunstenaar van het tegeltje.

Het anoniem in het dorp aanwezig te zijn, bemoeilijkt haar om de keuze te maken, met wie ze is of wie ze moet zijn.

Dit boek heeft mij weer de vrijheid gegeven om uit alle boeken te kunnen kiezen die op dat moment bij me passen. De filosofische en observerende schrijfwijze past daar precies bij.

#turnthefirstpage #lezen #boek #boeken #lezeninhetbos #leeswatbijjepast #boekenblog #boekstagram #instaboek #book #boekenblogger #leestip #ninageorge

• • • • • • • • • • • • • • keywords • • • • • • • • • • • • • •

• Liefdeslijnen
  • Mysterieus

• • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •
• auteur • Nina George
• titel • Het hotel aan het einde van de wereld
• uitgever • Uitgeverij Luiting-Sijthoff
• EAN • 9789024567270 paperback