// : Ernest van der Kwast / Mama Tandoori

Collin Scholten Collin Scholten
27 mrt 2022

In de wandelgangen van een tweedehands boekenwinkel liep ik in één streep naar de romans.
De rug van dit boek viel op als fel geel licht tussen de andere boeken. Bekijken dus ;)

De titel en vormgegeven voorkant trokken me aan, de achterkant van het boek te gaan lezen.

Het bonte gezelschap, waar de excentrieke Indische mama de rode draad in het gezin is, trok me aan om een kijkje in het leven nemen van een onalledaagse familie.

Een heerlijk ontspannen door de ogen van de zoon met een Nederlandse vader als leraar en met een hele zuinige Indiase Tandoori mama met een koop- en verzamelwoede.

Ernest vertelt in één adem zijn levensverhaal, van een hilarisch bezoek met zijn broer aan Lourdes tot aan de onhandigheden tijdens de geboorte van hemzelf.
Van de vele verhuizingen via de acteur prestaties van zijn broer in Bollywood naar de gewonnen atletiek wedstrijden van zijn zus.

De andere tak van de familie is de Nederlandse tak.
En wederom typisch, met een dementerende Nederlandse oma uit Laren en een mislukte ( miljonair ) oom wonend Canada.

Een trip naar de nog hilarische tante in India brengt rumoer in het leven, maar ook wel weer levensinzichten.

En voordat ik het door had was ik alweer aangekomen bij de laatste pagina van het boek.
Geëindigd door de auteur, vertellend over de nieuwe levenslijn waar het levensverhaal weer verder kan gaan.
Ik zou dat deel ( als deze in boekvorm zou verschijnen ) zeker weer gaan lezen.

#mamatandoori #ernestvanderkwast #turnthefirstpage #lezen #boek #boeken #leeswatbijjepast #boekenblog #boekstagram #instaboek #book #bookstagram #boekenlezen #boekentips #lekkerlezen #leesvoer #boekenblogger #leestip

• • • • • • • • • • • • • • keywords • • • • • • • • • • • • • •

• Rotterdam