Kimono meisje

Dana Boesjes 06 mei 2025
De afgelopen tijd heb ik heerlijk genoten en een kijkje mogen nemen in het leven van de schilder George Breitner die in 1893 in mijn lievelingstad Amsterdam woonde en hier het dagelijks leven schilderde tot hij een andere weg in sloeg met zijn expositie vrouwen in komono! Ga met hem mee de zoektocht aan van zijn creatieve brein wat ik zelf erg herken opzoek naar het perfecte model die in de kimono hoort is het zijn schijnverloofde marie? Een van de vele vrouwen die zich aan zijn voeten werpen? Of toch dat mysterieuze meisje wat steeds opduikt?

Het boek vond ik vrij moeilijk in te komen maar als ik eenmaal was vertrokken bleef ik er ook lekker in. Voor mij waren sommige worden soms een beetje lastig ik versta wel Amsterdams maar hoe je het leest en uitspreekt... dat is voor mij een ander verhaal voor de kunstliefhebbers maar ook de historie lezers ik zou hem lekker er bij pakken deze mooie dagen het is geen dikke pil maar heerlijk om eens tussendoor te lezen!

Ik geef hem in iedergeval 3 sterren wel! .

Meer recensies van Dana Boesjes