Weer een bijzonder casus voor team Diaz
Fatale Prikkels
Voor de leesclub de boekenreizigers mocht ik het boek Fatale prikkels van Sterre Carron lezen.
Dit is niet mijn eerste boek in de Rani Diaz reeks en zeker ook niet de laatste.
Ook dit keer krijgt Rani een pittige casus voor haar kiezen met haar team. Er worden weer moorden gepleegd en dit keer raakt het haat team ook persoonlijk. Rani zelf zit op privé vlak ook niet helemaal lekker en er spelen thuis best wat dingen waarvan ze denkt dit niet mee te nemen naar haar werk maar ja dat gebeurt toch.
In de boeken van Sterre Carron staat niet alleen de casus centraal maar ook het hele team van Rani. Met daarin een extra rol voor Rani zelf. Hoe meer boeken je van deze reeks hebt gelezen hoe meer je te weten komt over het team en het leven van Rani zelf. Dit maakt ook wel dat je gelijk weer uitkijkt naar het volgende deel van de reeks. Er gebeurt altijd van alles en het is nooit saai wat ze meemaken.
De boeken zijn zeker ook los van elkaar te lezen maar dan mis je wel de rode draad die erin zit. (Het leven van Rani).
Het boek is meeslepend verteld en wisselt af van personage. Zo lees je de gedachte en handelen van de dader, het leven van Rani en het reilen en zeilen van het team van Rani.
Sterre weet het boek zo op te bouwen dat je echt op het verkeerde been komt wie nou de dader zou kunnen zijn. Pas echt tegen het einde komen alle puzzelstukjes samen en gaat het naar een einde toe. Daarnaast blijven er open stukken in het team en het leven van Rani zodat je daar in het volgend deel weer verder over gaat lezen.
Zag ergens dat mensen zeggen dat het niet voor tere zieltjes geschreven is. Ik vind het zelf niet een mega heftige schrijfstijl omdat dingen niet tot in de kleinste details verteld worden maar net genoeg om voor jezelf een beeld te vormen wat er gebeurt kan zijn. Sterre heeft voor mij ook een beeldende schrijfstijl zodat ik het verhaal echt als een film voor bij zie gaan maar genoeg ruimte overlaat voor mij eigen fantasie.
Heb je nog nooit een boek in deze reeks gelezen en wil je dat wel dan echt gaan doen. Ik ben zelf ook niet bij de eerste begonnen en zie dat niet als een no-go.