Schuld of gerechtigheid

De psychologische thriller ‘Tyler Green komt nooit meer vrij’ is het derde deel in de serie rond Maud O’Connor. Vorig weekend heb ik dit boek gekocht en laten signeren door Nicci Gerrard en Sean French. Naast dat ze superlieve mensen zijn, schrijven ze ook hele fijne psychologische thrillers. Dit deel krijgt van mij vier sterren.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de derde persoon, waardoor je het vanuit meerdere invalshoeken beleeft. Zo lezen we mee met Tyler Green – een man die 28 jaar heeft vastgezeten voor de moord op Leo Bouwer – zijn oude vrienden en natuurlijk inspecteur Maud O’Connor.

De schrijfstijl van deze auteurs is vlot, en de personages hebben voldoende diepgang. De spanning wordt langzaam opgebouwd, met steeds meer informatie die uiteindelijk samenkomt in het plot – dat ik niet helemaal zag aankomen.

Wat ik sterk vond aan dit deel, is hoe het thema schuld en gerechtigheid door het hele verhaal heen verweven is. Je gaat echt twijfelen aan wat waar is en wie te vertrouwen is. Ook de innerlijke strijd van Maud wordt geloofwaardig neergezet, wat haar tot een interessant en gelaagd personage maakt.

Als je houdt van thrillers waarbij je continu twijfelt aan ieders motieven en waarin niets is wat het lijkt, dan is dit boek echt iets voor jou.

Meer recensies van De Rijdende Boekenwurm