Dat ene woordje: "Cowabunga" krijg je niet meer uit je hoofd"
Florence heeft nog nooit een echte relatie gehad. Daarom regelt haar stiefmoeder een afspraak bij een "Love coach".
En daar is ze he-le-maal niet blij mee; helemaal niet als ze de opdracht krijgt om een checklist op te stellen waar haar toekomstige man aan moet voldoen.
Met tegenzin schrijft ze een aantal punten op; zo moet hij houden van katten en net zo sexy zijn als James Bond. Onmogelijke missie.
Tot ze in de boekenwinkel waar ze werkt Rory ontmoet die aan alle gestelde eisen lijkt te voldoen... Is hij dan de ware?
Florence is een lieve en grappige hoofdpersoon en dat ze werkt in een boekenwinkel is voor de setting natuurlijk helemaal leuk! Dus je gunt haar ook helemaal dat ze een leuke kerel ontmoet. Dat zal haar stiefmoeder ook wel gedacht hebben, maar de uitgekozen "Love coach" is wat bijzonder. Je voelt de ongemakkelijkheid van Flo dan ook tijdens de sessies.
Plus daarna haar verwondering dat ze Rory ontmoet, die aan alle eisen lijkt te voldoen. Rory daarentegen vond ik vanaf het eerste moment gruwelijk irritant. Helemaal geen leuk persoon voor Flo; veel te veel gericht op zijn eigen dingen en carrière. Dus stiekem hoopte ik het hele boek dat Flo dat ook zou gaan inzien.
Het boek heeft een prettige schrijfstijl met leuke/grappige scenes en personages. Maar wat ik wel echt jammer vond; de hoofdstukken zijn zo lang! Zo is het eerste hoofdstuk meer dan 50 pagina's. Ik houd er dus niet van om midden in een hoofdstuk te stoppen met lezen (zegt natuurlijk ook wat over mij..) maar ik had ze graag korter gezien.
Hoewel ik het begin van het boek wat langzaam op gang vond komen, zat ik er halverwege het boek ook meer in. Het verhaal werd wat vlotter en zeker na het einde gebeurde er meer dan genoeg (soms was ik verbaasd, soms zat ik hardop te juichen) waardoor ik maar door bleef lezen!
Al met al dus een leuke feelgood!