Prachtige aftrap van een nieuwe serie!
Want zoals ik van haar gewend ben, zet Sarah Lark weer een prachtige wereld neer. Passend bij de tijdsgeest maar ook met actuele thema’s (zoals racisme en gelijke kansen/behandeling voor vrouwen). En (uiteraard) ook in dit boek voldoende drama en liefde. Bovendien weet ze de personages altijd zo te omschrijven, dat je ze precies voor je ziet en je de een heel sympathiek vind en de ander juist totaal niet, haha.
Het verhaal is vanuit 4 verschillende vrouwen beschreven. Wat ik vooral leuk vond was de rol van Emily, die als dochter van een van de bedienden mee mag naar de kostschool. Komend uit een heel ander ‘milieu’ grijpt zij alle kansen aan die ze krijgt.
Het einde van het verhaal heeft bovendien voldoende open eindjes, dat ik nu al nieuwsgierig ben naar het tweede deel. Die komt gelukkig eind augustus al uit!