Mysterie tot op de laatste bladzijde!
Op deze druilerige dag tijd om even af te dwalen naar Rome! Want daar speelt het nieuwste boek van Karen Swan ‘De Italiaanse herinnering’ zicht af. Nja nieuw; oorspronkelijk verscheen dit boek al in 2017! Gelukkig is Xander hard bezig met al haar werk te vertalen!
Vond ik hem tof?! Zeker! Hoewel; de eerste helft van het boek, kwam wat traag op gang. We lezen ‘in het heden’ waarin Francesca door Elena wordt ingehuurd om als biografe haar levensverhaal op papier te zetten. Anderszijds lezen we ook door middel van flashbacks wat Elena vanaf haar 16e allemaal heeft meegemaakt. Maar; wat Elena aan Cesca vertelt en wat we in de flashbacks lezen, zijn meestal niet hetzelfde. Vreemd! Want het lijkt er op alsof Elena de waarheid constant aan het verdraaien is!
En die mysterie wordt het hele boek een beetje doorgetrokken; wat is er nu echt allemaal gebeurd? Vanaf de helft van het boek, wordt het tempo behoorlijk opgeschroefd en was het boek lastig weg te leggen. En waarbij ik op de ene pagina dacht ‘aaaah, zo zit het!’, dacht ik de bladzijde daarna ‘O nee toch niet!’. Tot aan de laatste bladzijde bleef het gissen! En die ontknoping? Wow!!