“Wanneer je appjes ontvangt, die niet voor jou bedoeld zijn"
De jonge Clara heeft een fijn leven, tot haar grote liefde Ben komt de overlijden. Een zware periode breekt aan, ook omdat ze zich afvraagt of het een ongeluk was of zelfmoord. Om haar gedachten aan hem uit te spreken blijft ze hem appen. Over alledaagse dingen, haar gevoelens of gewoon om tegen hem aan te kletsen. Ze merkt dat het haar bij het rouwen helpt om het verdriet een plekje te geven en in connectie te blijven met Ben.
Die appjes komen echter terecht bij journalist Sven. Eerst denkt hij dat het een foutje is, maar hoe meer appjes er binnen komen, hoe nieuwsgieriger hij wordt naar de persoon die de berichtjes stuurt. Hij begint een onderzoek naar de mysterieuze verzender.
Dit was een boek waar ik onwijs naar uit had gekeken maar helaas moet ik toegeven dat hij me wat tegenviel. Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat het een slecht boek is, hoor! Want de verhaallijn is origineel en er zitten hele mooie stukken in. Maar na de flaptekst en de vergelijking met schrijfsters als Cecelia Ahern en Jojo Moyes, verwachtte ik een meer meeslepend, ontroerend en liefdevol verhaal. En hoewel het die elementen op momenten wel in zich had, bleef het verhaal wat zwak en doorkabbelen. En vooral miste ik de band en de klik met de personages. Het echt meeleven en meevoelen met de hoofdpersonen, de thema's leenden zich er immers heel goed voor! Misschien dat het ook kwam doordat er voor mijn gevoel heel lang gedaan werd over de ontknoping en het verhaal toen in ene heel snel afgelopen was. Al met al miste ik dus iets, wat ik erg jammer vindt.
De schrijfstijl van de schrijfster is verder wel prettig leesbaar; niet te lange hoofdstukken en luchtig geschreven. Een volgend boek van deze schrijfster zou ik dus wel weer willen lezen.